Kako mala Tijana provodi dane dok čeka transplantaciju (FOTO)

Porodica Ognjanović, Tijana, njena majka Jelena i otac Nebojša, stigli su u teksašku dečju bolnicu u Hjustonu, gde joj je pre šest godina dijagnostifikovana restriktivna kardiomiopatija, a ova devojčica trenutno prolazi niz pregleda i ispitivanja kako bi se utvrdilo tačno stanje njenog organizma radi uključivanja na listu čekanja za odgovarajući srčani organ za transplantaciju, koja je jedini način da se spase njen mladi život.


Foto: Facebook, Telegraf

Specijalizovani medicinski let do Hjustona bio je udoban i Tijana ga je dobro podnela.

Tijana je jučerašnji dan provela u bolnici, gde je bila podvrgnuta temeljnim ispitivanjima. Prvi utisci o bolnici, posvećenim lekarima i nezi veoma su ohrabrujući. Predstoji višemesečno čekanje da se odgovarajući organ pojavi na listi doniranih organa. Najvažnije je da Tijanino stanje za to vreme bude stabilno. Porodica Ognjanović veoma je strpljiva, ojačana verom i podrškom najbolje medicinske nege koja postoji.


Foto: Facebook, Telegraf

Kako bi Tijani obezbedili mir i spokojstvo koji su neophodni za njen oporavak, lekari su preporučili da se porodica povuče na neko vreme od pažnje javnosti i ukupno umanji izloženost stresu.


Foto: Facebook, Telegraf

Dug put tek predstoji porodici Ognjanović, koja je veoma zahvalna svim prijateljima, porodici, medijima, društveno odgovornim kompanijama i svim ljudima dobre volje koji su omogućili ovaj put ka Tijaninom ozdravljenju, stoji u saopštenju na Tijaninoj Fejsbuk stranici.

Izvor: Telegraf

bolnicalečenje decetijana ognjanovićtransplantacija