Složno: Srbin, Albanac i Bosanac pobegli iz zatvora u Švajcarskoj

"U toku je aktivna potraga za njima, a raspisana je i poternica i u zemlji i u inostranstvu", navela je policija švajcarskog kantona Vo.

Begunci su se jutros u 10:20 sati nalazili u dvorištu zatvora Bua-Merme u predgrađu Lozane sa još 30 zatvorenika kada su se tri maskirana saučesnika merdevinama popela na zid ograde i u dvorište ubacila torbu sa oružjem i drugim predmetima. Petorica begunaca su zgrabili pištolj iz torbe, preteći njime drugim zatvorenicima i čuvarima i poprskali ih nekim sprejem kako bi uz pomoć klešta izvađenih iz torbe napravili rupu u ogradi koja ih je razdvajala od zida.

Zatim su se popeli uz zid merdevinama koje su im doneli saučesnici, saopštila je policija. Šesti zatvorenik je pokušao da krene za njima, ali su čuvari uspeli da ga spreče u nameri da se popne uz merdevine. Begunci i njihovi saučesnici su pobegli sa lica mesta u dva vozila.

"Čitava operacija, koja je bila izuzetno dobro organizovana, trajala je manje od pet minuta", navela je policija.

Francuz (47) je služio kaznu zbog pljačke i krivičnih dela koja se odnose na narkotike i oružje, Albanac (34) zbog prekršaja koja se odnose na drogu, a Bosanac (31) i Albanac sa Kosova(22) zbog krađe. Policija je potvrdila da je Srbin (45) osuđeni pripadnik kriminalne grupe "Pink Panter".

Izvor: Kurir

bekstvopink panteršvajcarskazatvor