Kameron: Jake indicije da je napad povezan s terorizmom

Britanska vlada tretira ovaj napad kao teroristički incident, a premijer Dejvid Kameron okarakterisao ga je kao "istinski šokantnim", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kameron se juče sastao sa francuskim predsednikom Olandom i planirao je da prespava u Parizu. Međutim, sinoć se vratio u London.

Nije još povrđeno da je vojnik
Lokalni poslanik Nik Rejnsford je rekao da je ubijeni muškarac bio vojnik u kasarni u Vulviču, ali to nije potvrđeno.

Na njegov zahtev, britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej zakazala je sastanak britanskog kriznog komiteta (KOBRA).

Taj komitet je sinoć odlučio da pooštri bezbednosne mere u Vulviču gde su Kraljevska konjička artiljerija, grenadiri i čuvari iz kraljičine garde, a povećaće se mere bezbednosti i u ostalim londonskim kasarnama.


Foto: Beta, AP
Očevici navode da su dvojica muškaraca juče napali muškarca starosti oko 20 godina, koji je nosio majcu dobrotvorne organizacije za pomoć vojnicima "Pomozite herojima", i ubili ga pokušavajući da mu odrube glavu noževima nalik na mačete.

Nakon stravičnog napada, tvrdi jedan očevidac, dvojica muškaraca, takođe starosti oko 20 godina, mahali su noževima i pištoljem i tražili od prolaznika da ih slikaju "kao da su hteli da budu na televiziji ili nešto slično".

(Izvor: Beta, Tanjug, Reuters)

Londonubistvovojnik