Mario Gomez prelazi u Bajern iz Minhena

FRANKFURT, 26. maja 2009. (Beta-AP) - Fudbalski reprezentatiac Nemačke Mario Gomez (23) napustio je Štutgart i potpisaće ugovor sa Bajernom iz Minhena, saopštila su ova dva kluba.

Kako se navodi u saopštenju, ugovor će biti potpisan kada se Gomez vrati sledeće nedelje sa turneje po Aziji, gde je sa reprezentacijom.

Gomez je postigao šest golova u 23 utakmice za Nemačku, a osvojio je titulu u Bundesligi sa Štutgartom 2007. Ove godine postigao je samo jedan gol, a njegov klub, sa kojim ima ugovor još tri godine, završio je na trećem mestu.

"Dva puta smo uspeli da ga sprečimo da ode, ali sada je zaista odlučio da promeni klub", rekao je trener Štutgarta Horst Heldt.

Gomez je istakao da odlazak iz Štutgarta za njega nije bila laka odluka.

"Bilo mi je lepo u Štutgartu. Znam da mnogo navijača neće biti srećno što odlazim u Bajern, ali nadam se da će se sećati da smo se lepo provodili kada smo bili zajedno", rekao je Gomez.

Nemački reprezentativac je drugi napadač koji je došao u Bajern, posle Ivice Olića, koji je igrao za Hamburg. U klubu su ostali Luka Toni i Miroslav Klose, dok se Lukas Podolski vratio u Keln.