Filmski beg člana grupe "Pink Panter" iz švajcarskog zatvora

AFP javlja da je begunac iz Bosne i Hercegovine i da se zove Milan Poparić, kao i da je u zatvoru od 2009. godine, kada je osuđen na kaznu od skoro 7 godina.

To je treći član grupe "Pink Panter" koji je ove godine pobegao iz švajcarskih zatvora, podseća AFP. U begu, koji strane agencije opisuju kao filmski, nije bilo povređenih.

Kako je objavljeno, član međunarodne grupe pljačkaša dijamanata pobegao je iz zatvora zajedno sa Švajcarcem Adrijanom Albrehtom, koji je zatvoren zbog otmica, podmetanja požara i pranja novca.

Pomagači su probili kapiju i ogradu zatvora u Orbeu kombijem, a zatim prebacili merdevine kako bi omogućili beguncima da pređu preko bodljikave žice. Kombi su odmah zapalili, a zatim su pobegli drugim vozilom.

Policija je saopštila da je više desetina patrola krenulo u poteru, zajedno sa kolegama iz Francuske, jer se granica nalazi na samo 15-ak kilometara od zatvora.

Početkom godine je objavljeno da su dvojica Srba pripadnika ove međunarodne kriminalne grupe poznate po krađi dragulja i nakita optuženi zbog više krađa počinjenih u Švajcarskoj gde je trebalo da im se sudi.

Jedan je uhapšen u Crnoj Gori i izručen Švajcarskoj prošle godine, a drugi je uhapšen u Turskoj i bil oje najavljeno njegovo izručenje.

Izvor: b92

beg iz zatvorapink panteršvajcarskazatvor