Šuker: Očekujem paklenu atmosferu u Beogradu!

Šuker je predvodio delegaciju HNS u poseti Fudbalskom savezu Srbije, a održan je niz sastanaka u sklopu priprema za važan meč u septembru.

"Kod prijatelja je uvek lepo, pričali smo, naravno, o predstojećoj utakmici. Znam da će biti sve preduzeto od strane svih aktera da na terenu bude vruće, na tribinama pakleno i da će navijači bodriti svoj tim. A ko bude bolji, neka pobedi i slavi posle pobede", izjavio je Šuker za sajt FSS.

On je upozorio da "ne smemo da dozvoljavamo da se neko igra našom srećom".

"Bit fudbala jesu puni stadioni. Od zvižduka i povika niko neće nastradati, ali treba da sprečimo one koji bi nekim gestom želeli da za sebe prigrabe malo popularnosti koja svima donosi štetu", kazao je proslavljeni hrvatski fudbaler, naglašavajući neophodnost saradnje između FSS i HNS.

"Moramo da budemo zajedno i da sarađujemo. Da popravimo infrastrukturu, da dobijemo moderne stadione. Zašto neko od nas ne bi dobio novi stadion i četiri utakmice na EP 2020. godine? UEFA i FIFA nas teraju da popravljamo uslove na stadionima", konstatovao je Šuker i podsetio da je rezultat u fudbalu najvažniji.

"Svi živimo od rezultata, nama je glavni cilj da se plasiramo na Mondijal u Brazilu. Rezultat će biti važan i u beogradskom meču. U Zagrebu smo mi na vreme dali golove, ali mogla je i selekcija Srbije da se vrati u meč u drugom poluvremenu, da je iskoristila neku od stvorenih prilika. U tako važnim mečevima presudno može da bude to ko prvi postigne gol i bolje uđe u utakmicu. Jedva čekam da utakmica počne, očekujem veliku borbu, dobru igru i, iskreno, neka slavi bolji i onaj ko više želi trijumf", istakao je prvi čovek HNS.

Hrvatsku delegaciju i Šukera impresionirao je Sportski centar FSS u Staroj Pazovi.

"Predivna priča, zaista. Tako se radi za svoj savez i svoju zemlju. Gde god budem mogao promovisaću ovo što sam video u Staroj Pazovi. Podigli ste lestvicu visoko, mi ćemo graditi sličan kamp u Zagrebu, ali verovatno bez hotela", kazao je Šuker, priznajući da je izlazak na teren stadiona Crvene zvezde "probudio emocije".

"Davao sam tu golove u dresu Osijeka, Dinama, ali i reprezentacije Jugoslavije, pamtim dobro, bio sam strelac protiv Farskih Ostrva. Verujte, u to vreme bio sam ponosan i na to što sam bio član selekcije novinara i zaigrao svojevremeno na Marakani", istakao je nekadašnji fudbaler Sevilje, Reala iz Madrida i Arsenala.

Šuker je naveo da je gledao finale omladinskog prvenstva Evrope u Litvaniji, gde je Srbija osvojila titulu.

"Najvažnije je da su momci osvojili taj EP, verujte, to je jako važno. Gledao sam finale protiv Francuske, čestitao sam čelnicima FŠ odmah, od srca. Bilo mi je drago da vidim i Drulovića u ulozi selektora. Primetio sam drskost kod tih momaka, a to je jako bitno. I sada, ne sumnjam da će FSS znati da ih za par godina izvede na najveću scenu i sa tim momcima izađe na najveća takmičenja", rekao je Šuker.

Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014. između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra od 20.45 sati na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.

(Tanjug)

davor šukerfudbal