15 korisnih saveta za šminkanje

- Pitanje na koje bi svaka devojka želela da zna odgovor jeste kako naneti savršenu liniju ajlajnerom? Makeup stručnjak Rej Moris je tu da pomogne: “Stavite malo lepljive trake ispod oka kako biste lakše pratili i iscrtali pravu liniju“!

- Selebriti šminkerka Karmindi preporučuje da se pri izboru ajlajnera odlučite za neke manje tradicionalne boje, kao što je crna. “Izbegavajte crni ajlajner, jer on sužava oblik vaših očiju. Isprobajte neki u boji koji će definisati vašu gornju liniju trepavica“.

- Crna maskara ponekad može da bude dosadna, pa zašto se malo ne zabavite i dodate malo maskare u boji samo na vrhove svojih trepavica? Osim toga to može da da osvežavajući izgled vašim očima.

- Idete pravo sa posla na žurku? Karmin smele i upadljive boje lako će vaš izgled pretvoriti u večernji.

- Želite savršene, a prirodne obrve poput Megan Foks? Popunite ih senkom za oči boje slične obrvama, što će im dati mekši i prirodniji izgled, više od krejona.

- Kozmetičarka Meri Volfgang veruje da svaka žena treba da ima karmin koji je za nijansu svetliji od njene prirodne boje usana. To je brz i jednostavan način da vaše lice dobije vedriji izgled.

- Kozmetičarka Gabrijela Orozko tvrdi da je zdrava i hirdrirana koža od velike važnosti kada je šminka u pitanju. “Počnite sa korišćenjem tonika i gelova za čišćenje lica, a potom nanesite kremu i serum. Ako vaša koža izgleda dobro, svaka šminka će izgledati sjajno“!

- Da li vas nerviraju vaše kesice i nadutost u području ispod oka? Za to postoji rešenje ukoliko svakodnevno nanosite kremu koja će hidrirati kožu.

- Da li ste znale da postoji sprej koji se nanosi na lice kako bi vaša šminka bila postojana satima? Idelano za matursko veče!

- Baš kao i sve, tako i šminka ima svoj rok trajanja, a to izgleda mnoge devojke ne shvataju! Maskaru ili alajner recimo treba zameniti nakon najviše tri meseca korišćenja.

- Baš kad ste pomislili da vaš korektor ne može da čini više čuda, bićete iznenađeni da možete da ga primenite i na svoje kapke kao bazu ispod senke za oči!

- Mejli Ronkal, makeup stručnjak, savetuje da prilikom stavljanja bronzera prvo treba da počnemo od oboda našeg lica, a potom da nanosimo na čelo, nos i bradu.

- Svaka devojka želi da ima istaknute jagodice, a to lako može da se postigne i bez plastične operacije. Jednostavno nanesite bronzer ispod obraza i highlighter na jagodične kosti, što će učiniti da izgledaju veće.

- Patite jer su vaše oči često krvave, odnosno crvene? Beli krejon ili ajlajner u uglovima očiju učiniće da crvenilo prividno nestane.

- Jeste li znali koji je trik kod nanošenja rumenila? Uvek ostavite oko dva prsta prostora od nosa do mesta gde rumenilo počinje.

B92

lepotašminkašminkanje