Terzić: Karadžić je zalutao u fudbal i zato mora da ode!

Terzić je u saopštenju podsetio da je još u martu pozvao srpske klubove na akciju protiv Karadžića, a potom naveo argumente zbog kojih predsednik FSS mora da ode.

"Zato što je reprezentacija Srbije propustila dva velika takmičenja, EP 2012. i SP 2014 . i izgubila preko 20 miliona evra, zato što se u Superligi već godinama događaju otimačine, zato što su klubovi u Srbiji dovedeni na ivicu bede, zato što je zbog svoje sujete oterao dva najbolja srpska trenera Miroslava Đukića i Radomira Antića i zato što je zalutao u fudbal", navodi se u Terzićevom saopštenju.

Terzić je posebno prokomentarisao Karadžićevu konstataciju da je FSS finansijski stabilna organizacija.

"Ne postoji fudbalski savez u Evropi koji nije finansijski stabilan, jer svi savezi imaju prihode od UEFA i FIFA, od TV prava, ulaznica i sponzora. I nikada FSS ili FSJ nije bio nestabilna organizacija... FŠ je krovna organizacija preko 2.000 klubova i on je indirektno odgovoran za egzistenciju čitavog fudbalskog sistema", naveo je nekadašnji predsednik FSS.

Terzić je na kraju saopštenja dao detalje iz svoje biografije, posebno apostrofirajući činjenicu da je igrao na fudbal na najvišem nivou u nekadašnjoj Jugoslaviji i poručio da nikada nije bio osuđivan i da u postupku koji se vodi protiv njega za zloupotrebu položaja prilikom transfera igrača mora da postoji pretpostavka nevinosti.

Karadžić je u jučerašnjom otvorenom pismu optužio Terzića da je uz, čelnike Crvene zvezde, jedan od inicijatora kampanje u kojoj se traži njegov odlazak sa mesta predsednika FSS.

(Tanjug)

fudbaltomislav karadžićzvezdan terzić