Simonović: U Zvezdu dovedeni dobri ljudi!

"Teško je, ali baš dobro treniramo. Iza nas je dve nedelje rada i mislim da smo mnogo toga uradili. Sada su nam se priključili američki košarkaši, moramo da im pomognemo da se uklope u tim i da ih uvedemo u trening. Siguran sam da će stručni štab to učiniti na pravi način", rekao je Simonović za klupski sajt.

Krilni igrač Zvezde pohvalio je rad i ponašanje Amerikanaca Čarlsa Dženkinsa i Blejka Šilba i dodao su u ekipu dovedeni "dobri ljudi". Istakao je da Zvezda na svakoj poziciji ima po dva dobra igrača.

"Mi na svakoj poziciji imamo po dva dobra igrača, koji su po karakteristikama različiti i to je naša velika prednost. Prošle sezone u finalu nam je nedostajala duža rotacija zbog čega smo fizički pali. Verujem da će ove godine biti drugačije i da ćemo ovoga puta imati snage da igramo na četiri fronta", rekao je on.

Košarkaši Zvezde će se u predstojećoj sezoni u Evroligi takmičiti u Grupi D sa Panatinaikosom, Makabijem, Laboralom, Lokomotivom iz Kubanja i ekipom iz kvalifikacija.

Simonović je rekao da crveno-beli nisu imali sreće u žrebu za najelitnije evropsko takmičenje, ali ni u žrebu za Jadransku ligu.

"Izuzetno težak žreb u oba takmičenja. Na početku Jadranske lige gostujemo Širokom i Igokei. Igokea je bila prva prošle sezone na kraju regularnog dela, neće biti lako, a posle toga počinje Evroliga. Žao mi je što nam je u prvom učešću posle toliko godina zapala tako teška grupa, ali borićemo se pa ćemo videti kako će se sve završiti. Ja se nadam najboljem", rekao je Simonović.

Beta

kk crvena zvezdakošarkamarko simonović