Ogorčen: Platio kaznu u kovanicama, brojali novac ceo dan

Prošle godine, žena koja se preziva Vu je sa svojim suprugom jela supu sa rezancima u restoranu napadača. Iz nepoznatih razloga došlo je prvo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između gostiju i vlasnika.

Supružnici Vu izvukli su deblji kraj u sukobu sa razjarenim vlasnikom, gospođa Vu završila je sa potresom mozga, a njen suprug sa tri slomljena rebra. Tužili su vlasnika restorana sa kojim su se sukobili i sudski dobili presudu prema kojoj je napadač morao da isplati odštetu u iznosu od 68.000 juana (11.000 dolara).

Veći iznos kazne napadač je uredno platio u novčanicama, a poslednji deo od 10.000 juana (1.600 dolara) platio je sa osam vreća kovanica.
Nakon isplate supružnici Vu odlučili su da polože pola novca isplaćenog u kovanicama na banku, nakon čega je usledilo "oduševljenje" radnika te iste banke kada su videli količinu kovanica koju moraju da prebroje.

Njih 18 brojalo je i slagalo kovanice ceo radni dan. Ono što treba da ih zabrinjava je to da supružnici Vu još negde imaju polovinu novca isplaćenog u kovanicama.

Bankovnim radnicima ostaje nada da će to da potroše, a ne da deponuju u banku i tako im priuštiti još osam sati mukotrpnog prebrojavanja novčića.

(Izvor: Magazin.ba, B92)

kaznakinakovanice