DSS:Raskinuti ugovor s konzorcijumom koji upravlja BusPlusom

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) Beograd upozorava javnost Beograda da se nastavlja kršenje obaveza privatnog konzorcijuma koji upravlja BusPlus sistemom u gradu Beogradu, saopštio je Gradski odbor DSS.

"Kako se moglo videti, ovih dana u medijima, grad Beograd angažuje preko 1.000 kontrolora u vozilima GSP Beograd, iako je to obaveza preduzeća koje je preuzelo na sebe prodaju i naplatu krata za prevoz i kontrolu istih", navedeno je u saopštenju.

"Podsećamo gradjane Beograda da se preko 8,5 odsto iznosa sredstava od naplate Bus Plus karata sliva u privatnu firmu koja nije obezbedila ni adekvatan broj prodajnih mesta, niti način kako da vrši kontrolu prevoza putnika tako da se iz budžeta grada Beograda odvajaju dodatna sredstva za rad kontrolora u vozilima GSP Beograd", kaže se u saopštenju.

"Zbog svega navedenog, kao i zbog činjenice da uvođenje BusPlus sistema nije poboljšalo kvalitet prevoza građana Beograda, Gradski odbor DSS Beograd poziva gradonačelnika Beograda da raskine štetan ugovor sa privatnim konzorcijumom koji upravlja BusPlus sistemom", dodaje se u saopštenju.


Blic

bus plusdss