LE: Vojvodina stala na korak od velikog uspeha

Prvi meč prošlog četvrtka u Novom Sadu završen je nerešeno 1:1.

Utakmicu u Tiraspolju sudio je Toni Šapron iz Francuske.

Strelci: Žulijam u 59. i Fernando u 67. za Šerif, a Leković u 90. minutu za Vojvodinu.
Žuti kartoni: Rikardinjo, Mojal, Balima (Šerif); Radoja, Poletanović (Vojvodina)

Šerif: Tomić, Metua, Samardžić, Paje, Vilijam, Balima, Fernando (od 90+7 Bolsakov), Mojal (od 76. Pašenko), Rikardinjo, Isa, Žulijam ( od 90+3 Paireli).

Vojvodina: Delač, Radoja, Leković, Trajković, Đurić (od 71. Denković), Vranješ, Vulićević, Vukčević, Poletanović (od 71. Tumbasević), Alivodić, Škuletić (od 49. Kaluđerović.

Novosađani su se na poslednjoj stepenici oprostili od evropske scene i propustili šansu za istorijski uspeh. Nisu imali snage za još jedan podvig, nakon što su eliminisalu Bursu, i zasluženo su poraženi od boljeg rivala.

Trudili su se izabranici trenera Marka Nikolića koliko su mogli, u prvom poluvremenu propustili nekoliko lepih šansi, međutim, tim Šerifa večeras je bio konkretniji, a njegovi igrači snalažljiviji. U prvih 45 minuta mrežu domaćina mogli su da zatresu Škuletić i posebno Đurić u 31. minutu, kada je posle njegovog udarca glavom protivnički golman uhvatio loptu na gol liniji.

Nastavak susreta protekao je u inicijativi Šerifa, ali su Novosađani primili jeftin gol u 59. minutu. Katastrofalno je pogrešio golman Delač, koji je istrčao na ivicu šesnaesterca, lopta je pored njega doturena Žulijanu, kome nije bilo teško da je zakuca u mrežu. Taj pogodak nije posebno poremetio redove srpskog predstavnika, koji su angažovanije krenuli u napad, ali je ceo posao za domaćina završio Fernando desetak minuta kasnije.

Napadač Šerifa je topovskim udarcem sa preko 25 metara neodbranjivo savladao Delača i to je bio nagoveštaj definitivnog poraza Novosađana.

Malo nade doneo je pogodak Lekovića u 90. minutu, ali je bilo prekasno da Vojvodina u nadoknadnom vremenu još jednom zatrese mrežu protivničkog golmana Tomića.

Srpski tim zaustavljen je na korak od uspeha, a ceh je plaćen prvenstveno zbog nepovoljnog rezultata u prvom meču kod kuće u Novom Sadu.

(Tanjug)

fk vojvodinafudbal