GVARDIOLA BOLJI OD MURINJA: Bajern osvojio Superkup Evrope

U završetku regularnog dela bilo je 1:1, a posle produžetaka 2:2.

Čelsi je poveo u osmom minutu, kada je posle jednog kontranapada Fernando Tores savladao Manuela Nojera. Bajern je tada zaigrao agresivnije i ređao je prilike, ali bez uspeha.

Napori Bavaraca isplatili su se početkom drugog poluvremena, kada je zvanično najbolji evropski igrač prošle sezone Frank Riberi sa oko 20 metara doneo izjednačenje Bajernu.

Čelsi je tada počeo da vraća ravnotežu na terenu, ali nije uspeo da iskoristi šanse. Plavci su, međutim, u 85. minutu ostali bez Ramiresa, koji je dobio drugi žuti karton.

Regularni deo meča je ubrzo završen, a već u trećem minutu prvog produžetka Eden Azar je solo prodorom i akcijom u šesnaestercu doneo timu iz Londona novo vođstvo.

Bajern je tada ponovo počeo da napada u talasima i promašio je nekoliko vrlo izglednih prilika, sve do nadoknade vremena, kada je Havi Martines doneo izjednačenje.

To je značilo da će se prvi put u istoriji evropskog Superkupa pobednik odlučiti penalima. Svi izvođači iz oba tima bili su precizni, osim Romela Lukakua, kome je Nojer u odlučujućoj petoj seriji odbranio udarac.

bajern minhenčelsifudbal