Gugl i Nestlé prave KitKet Android 4.4

Idejni tvorci najpoznatije mobilne platforme udružili su se sa najvećom svetskom kompanijom hrane i pića Nestlé kako bi dali ime novoj platformi „Android KitKet“. Od 2009. godine Gugl je verzije Androida označavao imenima dezerta, a do sad su se oni zvali „Cupcake“, „Donut“, „Eclair“, „Froyo“, „Gingerbread“, „Honeycomb“, „Ice Cream Sandwich“ i „Jelly Bean“. Vest da će slovo “K” biti posvećeno Nestléovoj KitKet čokoladici iznenadila je predstavnike iz sveta tehnologije koji su bili uvereni da će naziv poslednje verzije biti “Android Key Lime Pie”.

„Nismo mogli da zamislimo bolje ime jer je ova ukusna čokoladica bila omiljena poslastica našeg tima još od najranijih početaka Androida“, izjavio je Mark Vanlerberg, direktor marketinga za Android. “KitKat je jedan od deset najbrže rastućih svetskih brendova robe široke potrošnje na društvenim mrežama kada je reč o broju fanova i njihove aktivnosti“, objašnjava Vanlerberg.

Saradnja kompanije Nestlé sa Guglom za cilj ima ojačavanje digitalne tehnologije i prisustva na internetu, kako bi se približili potrošačima i bolje razumeli i zadovoljili njihove potrebe.

„Veoma se radujemo što možemo da najavimo saradnju sa Androidom, najpopularnijom platformom za mobilne telefone na svetu, to će nam omogućiti da još više ljubitelja Kit Keta uživa u svojim Kit Ket pauzama“, izjavio je Patrice Bula, glavni izvršni direktor za stratešk upravljanje poslovnim jedinicama i marketingom.

Kako bi promovisali ovu saradnju, Nestlé će isporučiti više od 50 miliona čokoladica sa Android maskotom na tržište 19 zemalja, a uz to će organizovati i nagradnu igru u kojoj će deliti Nexus tablet.

androidandroid od čokoladegoogleguglnestle