Novi IT servisni centar STADA Grupe osnovan u Hemofarmu: prilika za IT stručnjake

Nova kompanija osnovana je sa ciljem da pruža IT usluge celoj STADA Grupi širom sveta. Centar će zapošljavati 60 stručnjaka iz Hemofarma i u bliskoj budućnosti biće otvoreno još 25 novih radnih mesta. Hemofarm je već započeo proces angažovanja ljudi. Angažovanje domaćih stručnjaka predstavlja veliko priznanje za Hemofarmovo IT Odeljenje. Njihovo obrazovanje, kompetentnost i međunarodno iskustvo omogućili su proširenje poslovanja IT Odeljenja.

„STADA IT Solutions d.o.o.“ posluje u okviru Hemofarma AD koji je deo STADA Grupe od 2006. godine i njen je veoma ugledan član.

Usluge koje će pružati nova kompanija obuhvataće konsalting, razvoj i sveobuhvatnu podršku savremenim informacionim sistemima i novim projektima, koji će se na početku uglavnom odnositi na SAP i Majkrosoft.

Plan je da se ovaj portfolio u budućnosti još više proširi. Budući da će članovi STADA Grupe dobijati visokokvalitetne usluge konsaltinga po povoljnim uslovima, a za koje su do sada angažovali eksterne konsultante, osnivanje društva STADA IT Solutions će obezbediti bolji kvalitet usluga, efikasnije procese, kao i uštede u budžetu.

Kompanijom „STADA IT Solutions d.o.o.“ rukovodiće Anhela Vejsenberger, direktorka za Informacione tehnologije u STADA Grupi, odgovorna za IT na nivou cele Grupe, i Dušan Milutinović, član Odbora direktora Hemofarma zadužen za finansije.

Ovaj projekat STADA Grupe izražava poverenje u naše IT kolege iz Srbije sa kojima imamo veoma uspešnu dugoročnu saradnju i pokazuje značajnu ulogu koju Hemofarm ima u Grupi. Osnivanje STADA IT Solutions predstavlja veliko priznanje za IT stručnjake u Srbiji i rešenje za velike uštede uz zadržavanje postojećih i istovremeno otvaranje novih radnih mesta. Iskustvo i kompetentnost naših IT kolega iz Hemofarma omogućavaju da STADA IT Solutions postane međunarodni nadležni IT centar za celu Grupu, eliminišući potrebu za angažovanjem skupih konsultantskih kompanija za implementaciju i unapređenje SAP i Microsoft projekata”  izjavila je Angela Weissenberger.

Sedište nove kompanije će biti u Vršcu, dok će u Beogradu biti otvoreno predstavništvo.

hemofarm vršacitit stručnjaci