Zašto žene padaju na loše momke ?

Adel Parks, britanska književnica i autorka brojnih bestselera, istraživala je nedokučiv odgovor na ovo pitanje, a iz toga je proizišla knjiga The State We’re In. Glavni lik – Din – prilično se dobro uklapa u prototip lošeg momka, kome ne možemo da odolimo.

“Din je čovek kog volim onako kako nikad nikoga nisam volela. Potpuno je pogrešan za mene! Znam da će me tretirati loše, ali ne mogu da mu odolim. On je zvanično ‘loš momak’ i moj prvi”
, piše Adel za britanski Cosmo.

Istražujući za svoju novu knjigu, ona je utvrdila da među poznatima definitivno i zvanično, u “loše momke” mogu da se svrstaju Kolin Farel, Džerard Batler, Kanje Vest i princ Hari. S druge strane, u definitivno i zvanično “dobre momke” spadaju Kolin Firt, Met Dejmon, Vil Smit i princ Vilijam.

Međutim - pita se Parksova - šta sve ne bismo dale baš za ovu prvu družinu?

Ona je zaključila da se muškarci modernog doba dele na ove dve grupe. Žene maštaju da će dočekati ono živeli su srećno i zadovoljno do kraja života sa nekim dobrim momkom, ali nekako usput budu, često i po više puta, privučene od strane neodoljivih loših momaka.

Dok je stvarala lik Dina, Adel Parks je dugo pokušavala da utvrdi šta je to što čini momka “lošim”. Prisetila se sopstvenih iskustava sa tom vrstom frajera i pokušala da pronađe neki smisao. Zaključila je da su ovi muškarci bili ćudljivi i pomalo divlji. To su oni koji lažu, varaju i lome srca. Budući da postoje stabilni momci u ponudi, oni koji su odani zaštitnici i za koje dobijamo i mamin blagoslov, zašto nam puls ubrzavaju baš oni loši? Zašto?

Da raščistimo, muškarci koji su nasilni, kriminalci ili zavisnici nisu “loši momci” u ovom smislu o kome govorimo - oni su jednostavno loši. Zato se od takvih sklonite što pre!

Nije to naš loš momak, ne... Naš loš momak odiše nesputanom muževnošću, samopouzdanjem i nezavisnošću, a to su dobro poznati i veoma, veoma opojni afrodizijaci. Ovaj momak ima neki opasan sjaj u očima koji nam govori da se on igra s pravilima, ispituje ih.

- O, da - piše Parksova. - On je nevolja, ali tako, tako izazovna!

Ona je primetila da je čudno što inteligentna žena našeg vremena ne primećuje tužnu istinu – da loši momci ne predaju vlast u vezi tako lako – oni svoju moć zadržavaju upravo time što čvrsto drže sve konce u svojim rukama.

A svaka od nas veruje – da, baš ja sam ta dovoljno posebna da ga natera da se otvori i smekša.

“Kao da će nas to učiniti pobednicima u nekom tajnom takmičenju koje se, u stvari, odvija samo u našim glavama”
, kaže književnica.

Ono što ih čini toliko neodoljivim je njihova sposobnost da spoje strastvenost i ležernost s neograničenim samopouzdanjem. Njihov način života je brz i neobičan, njihovi prijatelji su kul, oni naručuju piće za vas iako vas nisu pitali šta želite (i pogode!). A ženama koje su jake i nezavisne prija ovakav muškarac podjednako kao onima koje su nesigurnije.

Rutina je, zapravo, dosadna i veza s muškarcem kod kog se možemo pouzdati samo na jednu stvar – paradoksalno, njegovu nepouzdanost, veoma je uzbudljiva.

Možda je ono što loši momci nude ventil, način da se pobegne od odgovornosti i obaveza. S ovakvim muškarcima, neizostavno ćemo izgubiti kontrolu ponekad.

Izvor: Ženski kutak

loši momcisekszaljubljenostžene