Lovokradica ubio dvojicu policajaca i vozača hitne pomoći

Policija je tokom noći bila obaveštena da je jedan lovokradica, poznat vlastima, ponovo u lovu, a na osnovu te informacije zatvoren je jedan put, a dva pripadnika specijalne jedinice policije Kobra zaustavili su u blizini mesta Anaberg vozilo osumnjičenog.

Specijalna jedinica uključena je u ovu akciju pošto se već godinama vodi borba protiv lovokradica u ovom kraju.

Vozač automobila odmah je, prema rečima portparola policije u Donjoj Austriji Johanu Baumšlageru, otvorio vatru na pripadnike Kobre.

Jedan policajac je pogođen, a za vreme ukazivanja pomoći od strane Hitne pomoći lovokradica upucao je i vozača Hitne pomoći.

Takođe je i drugi policajac povređen u oružanom okršaju. Lovokradica je uspeo da pobegne pešice do jedne raskrsnice, gde je stajala policijska patrola, na koju je odmah otvorio vatru. Tom prilikom je jedan policajac pogođen, a njegov kolega je uzet kao taoc.

Policijskim kolima lovokradica, sa taocem, odvezao se do svog poljoprivrednog imanja u mestu Grospril kod Melka, gde se zabarikadirao.

Prema policiji, on poseduje veliku količinu municije, a policija je sa oko stotinu čuvara reda opkolila imanje.

Policija je potvrdila da je osumnjičeni u više navrata pucao na svom imanju, i nije želeo da prihvati kontakt sa policijom.

Policija je na imanje dovukla i tešku mehanizaciju, oklopna vozila.

Izvor: Tanjug via Novosti

austrijapolicijaubistvo