Ubica iz Rakovice: Zaslužila je da je iskasapim

"Krenuo sam kod zubara. Ispred mene je išla starija seda žena, a iza nje neki čovek. Delovalo je kao da se ne poznaju, jer nisu ništa pričali. Mislim da ona nije ni primetila da neko ide iza nje" prepričava Milan trenutak ubistva.

Prema njegovim rečima, Velibor je išao za Dobrilom nekoliko metara, a onda je iznenada izvadio veliki kuhinjski nož i počeo da je ubada s leđa.

"Odjednom je skočio na nju i ubo je dva-tri puta u leđa. Žena je počela da viče: „Upomoć, upomoć!“ Pala je, a krv je počela da joj se sliva niz odeću. Čovek se ni tada nije zaustavio, već ju je opkoračio i nastavio da je ubada po telu dok je ležala na asfaltu. Mislim da joj je sečivom prešao i preko grkljana. Kao da je dobio nadrealnu snagu, ubadao ju je kao da je vreća" priča uznemireni očevidac.

Šokirani Milan je u jednom trenutku skočio na pomahnitalog Velibora, kako bi spasao ženu.

"Uhvatio sam ga s leđa, a on se otimao. Uspeo sam da mu otmem nož iz ruke i da ga bacim sa strane, tako da ne može da ga dohvati, ali, nažalost, žena je već bila mrtva" kaže Milan, koji je držao ubicu do dolaska policije:

"Nekih pet minuta sam ga držao da ne pobegne. On se uopšte nije otimao. Bio je hladan kao špricer. Čak mi je i rekao: „Pusti me, neću ja nigde da bežim. Nisam ja kriv, ona je kriva.“ U životu nisam video da je neko tako hladnokrvan."

Ubrzo nakon brutalnog ubistva došla je i policija, koju su pozvale komšije.

"Velibor se mirno predao. Nekoliko puta je policajcima ponovio da se ne kaje. Rekao je: „Šta sam uradio uradio sam, neću da bežim.“ Ponašao se kao da nikoga nije ni ubio" kaže izvor iz istrage.

Izvor: Kurir

nožrakovicaubicaubistvo