Partizan lako savladao Zadar

Partizan je vodio od početka utakmice, a meč je prelomljen krajem druge i početkom treće četvrtine kada su crno-beli poveli i sa 25 poena prednosti.

Najefikasniji u Partizanu bio Žofre Lovernj sa 16 poena, dok je Tarens Kinsi ubacio 15, a svih 12 košarkaša crno-belih dobilo je večeras priliku da zaigra.

U redovima Zadra bolji od ostalih bili su Ive Ivanov i Marko Car sa 16 postignutih poena.

Košarkaš Zadra Marko Ramljak otvorio je utakmicu trojkom, ali su crno-beli odmah odgovorili i poenima Dragana Milosavljevića izjednačili.

Milosavljević, Lovernj i Dragan Musli, a potom i Kinsi bili su najbolji u redovima crno-belih na početku meča, a kasnije im se pridružio i Bogdan Bogdanović.

Bogdanović je u finišu prve četvrtine sa dve alej-up asistencije protigrao Lovernja i Milosavljevća, pa su izabranici Duška Vujoševića na prvi odmor otišli sa četiri poena prednosti.

U drugoj četvrtini Bogdanović je nastavio da vuče Partizan, ali da razigrao se i ostatak ekipe, pa je i prednost počela da raste. U tim trenutcima najbolji u ekipi Zadra bili su Ivanov, Car i Šutalo, ali su crno-beli igrali timski i održavali prednost.

Početkom treće četvrtine poenima Kinsija, Lovernja i Milosavljevića Partizan je došao i do 25 poena prednosti (59:34).

Gosti u tim trenucima nisu imali rešenja za igru crno-belih, nije ih išao šut, što pokazuje i podatak da su prvi koš postigli posle skoro šest minuta igre.

Do kraja treće deonice, a zatim i do kraja meča, Partizan je bez ikakvih problema održavao prednost i lako proveo meč kraju. Crno-belima je ovo treća pobeda u Jadranskoj ligi, a u narednom kolu gostuju ekipi MZT iz Skoplja.

jadranska ligakk partizankošarka