Zvezda osudila nasilje na derbiju

"Najoštrije osuđujemo pojedince i određene interesne grupe koje u danima posle derbija pokušavaju da podele i prebace krivicu, zanemarujući činjenicu da su u neredima tokom utakmice učestvovali isključivo i samo navijači gostujućeg tima, navijači Partizana", stoji u saopštenju Zvezde.

Crveno-beli su naveli da su prvi incident navijači Partizana napravili kada je dva sata pre početka utakmice jedan od njih ušao na teren želeći da se obračuna s padobrancima.

"Zatim smo bili svedoci tuče između dve frakcije navijača Partizana tokom koje je intervenisala i Žandarmerija", objavila je Zvezda i dodala da je najteži incident bio u drugom poluvremenu kada su navijači na južnoj tribini izazvali požar i onemogućavali vatrogasce da ga ugase.

U saopštenju piše i da navijači Zvezde tokom utakmice nisu imali nijedan sličan incident.

"Ipak, to ne sprečava raznorazne analitičare, komesare, 'rukovodioce', nažalost i pojedine medije da u svojim analizama, izveštajima i izjavama dele i prebacuju krivicu koristeći množinu. Takav odnos prema problemu neće dovesti do rešenja stanja koje je svakako alarmantno. Vreme kolektivne odgovornosti je davno prošlo i Crvena zvezda insistira da svako ponese svoj teret odgovornosti shodno učinjenim delima",
piše u saoštenju.

Zvezda je navela i da neće dozvoliti da takav stav dela javnosti i nadležnih funkcionera dovede do eventualnog kažnjavanja kluba suspenzijom stadiona ili igranjem bez publike.

Zvezda je takođe pohvalila fudbalere oba tima i sudije, koji nisu ničim doprineli incidentima.

Zajedniča superligaša je u međuvremenu suspendovala stadione Zvezde i Partizana do konačne odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

fk crvena zvezdafudbalvečiti derbi