Đoković pobedio Berdiha, Srbija izjednačila na 2:2

U poslednjem, odlučujućem petom meču, igraju 117. teniser sveta Dušan Lajović i Radek Štepanek, 44. na ATP listi.

Češka brani titulu osvojenu prošle godine, a Srbija će pokušati da osvoji drugu titulu Dejvis kupa, nakon što je u tom takmičenju trijumfovala 2010. godine.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do poslednjeg, 10. kada je drugi teniser sveta, posle skoro 15 minuta igre u tom gemu, uspeo da oduzme servis Berdihu i povede u meču.

Obojica su i u drugom setu bili sigurni prilikom svojih servisa, pa je set odlučen u taj-brejku. Sedmi teniser sveta poveo je sa 4:2 i sa 5:4, ali je u završnici grešio, što je Đoković iskoristio i posle prve set lopte duplirao prednost.

Posle izgubljenog drugog seta Berdih je pao, a Đoković je sa mnogo samopouzdanja dominirao u trećem setu. Dva puta je oduzeo servis protivniku, a pobedu je ostvario za dva sata i 40 minuta igre.

"Bilo je emotivno, obojica smo sa mnogo pristika ušli u meč, pošto smo znali njegov značaj i važnost. Uspeo sam da 'prelomim' u drugom setu i to mi je mnogo značilo. Da nije bilo publike, teško bih izvukao drugi set. Bila je velika borba na terenu, kao i uvek kada nastupate za svoju zemlju", rekao je Đoković posle meča za RTS.

Đoković je pohvalio publiku u Beogradskoj areni i pozvao je da ostane da bodri Dušana Lajovića u odlučujućem petom meču.

"Ne postoji lepši osećaj od onog kada igrate pred punom Arenom. Ovo je veličanstvena i istorijska prilika. Lajoviću će mnogo značiti podrška publike", rekao je on i dodao da će razgovarati sa Lajovićem o predstojećem meču.

"Janko (Tipsarević) je svakog dana sa ekipom, razgovarao je sa Dušanom i siguran sam da mu je pomogao. I ja ću razgovarati sa njim, ništa nije nemoguće, on je veliki borac, daj da osvojimo još jedan trofej", rekao je Đoković.

dejvis kupnovak ?okovićtenis