Ovo je Klinton crtao tokom diskusije o sankcijama SR Jugoslaviji

Ne znamo da li je i šta Milošević crtao

Ižvrljani dokument koji je sada pred vama jedan je od pet koje je Gučifer našao kada je upao u računarski sistem Biblioteke Klinton.

Hakovani dokument o Miloševiću i SR Jugoslaviji sa crtežima koje je nažvrljao Klinton
Spis je nastao sredinom devedesetih godina i bavi se mogućim ukidanjem ekonomskih sankcija SR Jugoslaviji, koju su činili Srbija i Crna Gora. Klinton ga je išarao dok je brifovan o situaciji na terenu u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućim dobrim i lošim stranama ukidanja sankcija.

Šta je nacrtao Klinton?

Skica br. 1: Đavo savetuje Slobodana Miloševića

Sa leve strane, prvo nailazimo na karikaturu muškarca koji likom, po karakterističnim obrazima, najviše podseća na Slobodana Miloševića. Iza njega je nacrtana bizarna kreatura sa telom životinje, krilima i ljudskom glavom. Verovatno se radi o đavolu, jer kao da ima rogove i kopita. Da li je Klinton implicirao da Milošević dobija instrukcije od đavola?

Drugi crtež se nalazi neposredno ispod prethodnog.

Skica br. 2

Na njemu se nalazi: 1) nešto što bi moglo da podseća na zakrivljeni muški polni organ u erekciji, 2) figura sa raširenim rukama i 3) pileći batak. Sa strane su docrtane tri zvezde i serija kratkih linija.

Treća karikaturica kao da predstavlja kuvara u majici sa natpisom UN koji nešto prži u tiganju.

Crtež br. 3: Radnik UN i vrući tiganj

Moguće je da je ovde Klinton putem crteža napravio malu igru reči. U pasusu pored piše: "Kada će sankcije UN protiv SRJ biti prekinute?". Ili, na engleskom: "When will UN sanctions against the FRY be lfited?" Čini se da je Klintonova podsvest inspiraciju našla u pominjanju Ujedinjenih nacija (UN) i engleske skraćenice za SRJ (Federal Republic of Yugoslavia - FRY), koja na engleskom znači "pržiti". Zato je nacrtao kuvara u majici UN koji nešto prži, odnosno, na engleskom - FRY.

Crtež br. 4

Na četvrtom crtežu je prepoznatljiva samo zastava Sjedinjenih Država, pored koje se nalazi gomila elipsi, linijica i dva, da ih tako nazovemo, "ježa".

Na crtežu br. 4 raspoznaje se američka zastava u donjem levom uglu
S obzirom na to da je nacrtana pored pasusa u kojima se pominju ravnoteža snaga na terenu, stabilna vojna situacija i primena vojnih delova mirovnog sporazuma, moguće je da ova Klintonova žvrljotina na neki način ilustruje američku ulogu u svemu tome.

Peti crtež se nalazi na dnu ove stranice dokumenta.

Crtež br. 5: Ponovo vojna tematika

Sličan je prethodnom, a takođe se nalazi pored pasusa u kojem se spominju vojni problemi. Možda elipsoidni oblici predstavljaju vojne trupe? Na desnoj strani crteža dvaput nalazimo na autorove inicijale: BC (Bill Clinton).

Ostale žvrljotine Bila Klintona, koji nemaju veze sa nama, možete da pogledate na sajtu Gawker. Više o hakeru koji ih je otkrio pročitajte ovde.


Blic

bil klintoncrtežislobodan milošević