Mrđa za pobedu Zvezde nad Vojvodinom

Beogradski crveno-beli su se tako zadržali priključak za liderom šampionata Partizanom, koji je ranije danas na Banovom Brdu pobedio Čukarički sa 1:0 i tako osvojio nezvaničnu titulu jesenjeg šampiona.

Vojvodina je do prednosti došla u 38. minutu golom Marka Poletanovića, dok je izjednačenja Zvezdi doneo Abiola Dauda u 49, a preokret je kompletirao Dragan Mrđa u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Novosađani su pogotkom Poletanovića došli do prednosti i u tim trenucima činilo se da Zvezda neće uspeti da se revanšira Vojvodini za eliminaciju u četvrtfinalu Kupa Srbije u sredu.

Vezni fudbaler Vojvodine Stojan Vranješ prihvatio je ispucanu loptu iz svog kaznenog prostora na sredini terena, povukao kontranapad po desnoj strani i uposlio Miroslava Vuličevića, koji je s gol linije s desne strane iz prve uputio centaršut Poletanoviću na oko 11 metara od gola, čiji je udarac savladao Bajkovića.

Ekipa Slaviše Stojanovića je početkom drugog poluvremena došla do izjednačenja. Milijaš je s leve strane izveo korener, posle kog je golman Vojovodine Srđan Žakula loše procenio let lopte, pokušao da izboksuje, ali je dobacio samo do Daude koji s pet metara daje gol.

Treći gol na meču postignut je u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Nikola Mijailović je u šesnaestercu Vojvodine prihvatio odlično proigravanje saigrača i loptu poslao do Mrđe koji Zvezdi donosi tri boda i prekida seriju od pet uzastopnih trijumfa Novosađana.

U prvom poluvremenu beogradski crveno-beli su uglavnom pretili udarcima iz daljine, dok su "lale" pretile iz kontri.

Prvu ozbiljniju priliku domaća ekipa imala je u 16. minutu, kada je kapiten Nenad Milijaš iz slobodnog udarca desno iskosa s nešto više od 20 metara šutirao malo pored gola.

Vojvodina je najbolju šansu imala u 27. minutu. Petar Škuletić prihvatio je loptu na oko 20 metara od gola Zvezde, predriblao Darka Lazića i Jovana Krnetu i ušao u šesnaesterac i dobro šutirao, ali je golman crveno-belih Boban Bajković odlično intervenisao.

U drugom poluvremenu Zvezda je uspela da zaustavi kontranapade Vojvodine, a Dauda je preokret crveno-belima mogao da donese u dva navrata.

Prvo je u 59. minutu Milijaš sa sredine terena poslao dugu loptu na ivicu kaznenog prostora ka Daudi koji je bio brži od golmana Žakule, ali je loptu ipak poslao u gol-aut.

U 68. minutu posle centaršuta Marka Petkovića s desne strane, Dauda je loptu prihvatio na grudi i lob udarcem pokušao da savlada Žakulu, ali je lopta pogodila u prečku i još jednom završila van igre.

Najbolju šansu Zvezda je imala u 88. minutu iz jedanaesterca, međutim, Žaklula je zaustavio šut kapitena Milijaša.

Prethodno je Bojan Nastić oborio Vukana Savićevića u kaznenom prostoru i zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Beta

fk crvena zvezdafudbal