Kako da na najbolji način uđete u 2014. godinu

Zaboravite na ozlojađene ljude koji su vas kočili
Zahvaljujući socijalnim mrežama, nije lako izaći iz emocijalne zamke pojedinih ljudi koji su vas uvredili bilo svesno ili ne. Ipak, uklonite ih sa svoje liste online prijatelja. To neka vam bude prvi, presudni korak, ostatak će doći sam po sebi.

Priznajte drugima da ste pogrešili i izvinite im se
Neverovatno je koliko je dobar osećaj kada priznate svoje greške drugima. To odmah popravlja odnos između vas i vaše prijateljstvo stavlja na viši nivo. To je kao da ste spustili gomilu kamenja koju ste nosili bez razloga. Takva nedovršena posla su poput duha koji vas proganja. Da li volite to? Ne! Zato priznajte sebi i drugima da ste pogrešili i oslobodite se negativnih misli.

Prestanite da očekujete nerealne stvari od parnera
Ako ste godinu proveli oblikujući svog partnera u idealnog momka ili ste jurili nekog za koga znate da je nezainteresovan za vas, prestanite. Pustite ih u divljinu, a vi se bacite u lov za nekim ko vam više odgovara i ko je zainteresovan za vas.

Postavite zdrave granice
Primećujete da vam dečko ne posvećuje dovoljno pažnje, ili da vas šef ne gleda kao vrednog radnika. Ako se prema vama ponašaju kao prema otiraču, promenite to. Mislite prvenstveno na sebe, pokažite im koliko vredite i ne odustajte.

Napravite sopstvenu listu
Dobro razmislite šta želite da ostvarite u 2014. godini, uzmite papir i olovku i krenite da pravite spisak. Postavite sebi ciljeve, imate celu godinu da ih ostvarite. Na kraju naredne godine, pregledajte šta ste uspeli ostvariti. Bićete jako srećni zbog sopstvenih uspeha i samim tim ćete imati motivaciju da grabite dalje krupnijim koracima.

Izvor: Super žena
Foto: Morguefile

dočekdoček nove godinenova godina