Čović: Bahati menadžeri odvode Ristića iz Zvezde

“Ne bih rekao da je Ristić još otišao. Događa se brlog sa menadžerima koji su na ivici kriminalnih radnji i koji se bave otimanjem dece po Srbiji”, počeo je priču Čović.

“Tu direktno ističem Dragana Delića i Spomenka Pajovića, koji mešetare sa njegovim roditeljima. Kada su letos Ristićevi roditelji dolazili da nas pitaju mogu li ova dvojica da budu Dušanovi menadžeri, rekli smo da mogu. Letos je je čovek prepun ideja po imenu Spomenko Pajović došao sa idejom da ga vodi u Ameriku. Rekli smo da to nije dobar put i da bi on trebalo da proigra u Zvezdi jer mu je tu sve obezbeđeno. To nije igrač koji je došao u klub pre godinu dana. On je sedam godina u ovom klubu, u smislu smeštaja, hrane, škole i stipendije, kao i onoga što se zaboravlja, a to je ogroman rad i ulaganje trenera da ga razviju u perspektivnog igrača. Međutim, gotovo da nemate zaštitu od takvog ponašanja”, kaže Čović za Sport.

On naglašava da će se Zvezda boriti svim sredstvima da zadrži Ristića i dodaje:

“Sada su ti menadžeri skinuli sa svog sajta da predstavljaju Ristića, a onda se navodno tu pojavljuje pomoćni trener univerziteta Arizona, koji je verovatno ceo život samo gledao Ristića i puni mu glavu kako će ga promovisati u NBA igrača. Pojavili su se i neki evropski klubovi. Nisam baš siguran, ne mogu da garantujem, ali mislim da je tu i Bajern. Neću da ubedim sebe da je Svetislav Pešić to uradio, ali nije korektno ako je tako. Zvezda će sve javno izneti. Ponudili smo mu sasvim pristojan ugovor, a od Pajovića i Delića dobili smo kontraponudu veću za čak 200.000 evra. Svi u klubu smo se zaprepastili zbog takve nekorektnosti i bezobrazluka. Ne krivim igrača, a ne mogu baš da krivim i roditelje jer su bili izloženi odvratnoj kampanji i abrovima koji su menadžeri širili, po principu – nije dobro u Zvezdi, prevariće ga, dovešće Jokića iz Mege, pa neće igrati… To je odvratna i ružna priča u kojoj obećavaju kule i gradove, a pri tome su nudili potpisivanje menadžerskoh ugovora sa igračem da bi se obavezao da od svojih plata prebacuje njima sredstva. Toga sada nema, sklonili su sve imajući u vidu je u NCAA zabranjena varijanta da imate menadžera”, kaže između ostalog Čović i dodaje da je Ristić bio pred potpisivanjem ugovora dok “menadžerska bulumenta nije krenula da ga ubeđuje i laze”, kao i da se mora stati na put tom bahatom ponašanju.

kk crvena zvezdakošarkanebojša ?ović