Bor: Bežeći od čuvara upao u kop dubok 300 metara!

Agušević je sa grupom od petnaestak osoba u to doba kod starog borskog kopa krao otpadni metal, a kada je video da se približavaju stražari "Zaštite“, dao se u nesmotren beg koji ga je umalo koštao glave.

Ceh je očigledno platio jer ne poznaje dovoljno "teren“, sudeći po tome da je iz Prokuplja, te da ga je u Bor, pored možda praznovanja sa rodbinom, doveo i "posao“.

Akcija spasavanja ovog Prokupčanina trajala je sat i po, a nju su organizovali nadležni u RTB-u koji su odmah na lice mesta poslalo građevinsku mašinu kojom je prkrčen put do povređenog.

Po njega su se na dno starog borskog kopa spustili borski vatrogasci koje su u pomoć pozvali radnici "Zaštite“.

O svemu je odmah obaveštena i policija.

Nakon što je izvučen iz rupe, Agušević je zbrinut u borskoj Bolnici. Ima teške telesne povrede, slomljeni su mu nos i podlaktica, ali nije životno ugrožen.

Podsetimo, u aprilu prošle godine u borski kop gurnut je stražar "Zaštite“ Goran Pavlović koji je pokušao da spreči krađu otpadnog bakra.

U "rupu“ ga je tada grunuo Bojan Agušević.

Da li se sudbina poigrala sa Aguševićima, pa im možda vratila milo za drago, i jesu li zaista u pitanju rođaci ili se sasvim slučajno isto prezivaju, nismo uspeli da saznamo.

Izvor: Kurir

bežanjeborčuvarikoprtb bor