EUROBANK DIREKTNA REALIZOVALA DESETU, JUBILARNU DONACIJU U BORU

Eurobank Direktna poznata je po društveno odgovornom poslovanju koje je sastavni deo njene poslovne strategije. Već četiri godine, koliko se sprovodi društveno odgovorni projekat "Škola kao nacrtana za Vas", Eurobank Direktna, opremila je deset računarskih kabineta u osam gradova Srbije, a do sada je izdvojeno više od 8,7 miliona dinara za opremanje i modernizaciju kabineta. Ovog puta sadržaj je obogaćen i kulturnim aktivnostima – "Putujućim muzejem", ali i gostovanjem književnika.

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom "Eurobank Direktna Veliko srce", za učenike Ekonomsko-trgovinske škole u Boru obezbeđena je računarska oprema u vrednosti većoj od 500.000 dinara. Na ovaj način stari kabinet dobio je novu namenu, a nabavkom softverskih paketa, računari će se koristiti za ekonomsko poslovanje i računovodstvo kod ekonomskih tehničara.

- Kroz ovaj projekat banka je potvrdila svoje strateško opredeljenje da ulaže u razvoj mladih ljudi i stvara bolje uslove za njihovo buduće profesionalno usavršavanje - izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Foto: Promo

Đaci su oduševljeni donacijom koja im je u velikoj meri olakšala učenje i obavljanje zadataka.

- Sve ovo nam jako znači, zato što mi svakodnevno koristimo računare u nastavi, izrađujemo zadatke i istražujemo nova tržišta - izjavila je Sanja Prvulović, učenica Ekonomsko-trgovinske škole u Boru.

Eurobank Direktna svesna uticaja kulture na edukaciju i razvoj mladih ljudi. Sa ciljem da đacima omogući dostupnost kulturnih sadržaja i muzejskih postavki koje nisu uobičajene u njihovim gradovima, Banka je odlučila da svoj društveno odgovorni projekat "Škola kao nacrtana za Vas" unapredi postavkom "Putujućeg muzeja". Na ovaj način, srednjoškolci širom Srbije biće u prilici da se upoznaju sa delom eksponata Muzeja Doma Jevrema Grujića. Kroz kustoska predavanja đaci kreću na putovanje kroz srpsku istoriju i kulturu, dokse kroz praktičan rad i radionice srednjoškolcima približavaju različite umetničke veštine.

Foto: Promo

Zahvaljujući ovom muzeju, učenici iz različitih škola širom Srbije će dobiti priliku da zakorače u prošlost, srpsku tradiciju i avangardu. Kroz određene prakse vezane za muzeje i umetnost nastoji se da se srednjoškolci uvedu u način kritičkog i kreativnog razmišljanja, koje će im značiti u daljem životu i radu. Putujući muzej im daje savremene vidove izražavanja i alate putem jednostavnih primera na kojima će moći da prepoznaju svoj stvaralački potencijal.

Cilj je edukacija i širenje svesti o značaju nacionalne kulturne baštine, kroz unapređenje dostupnosti i održivo korišćenje muzejskog nasleđa, kojima mladi postaju aktivni učesnici i konzumenti kulture, umetnosti i istorije naše zemlje.

Još jedna novina uvedena je uprojekat "Škola kao nacrtana za Vas" polovinom aprila. Učenicima u Boru predavanje o knjigama, kulturi čitanja i doživljaju pročitanog održao je cenjeni novinar i pisaac Vanja Bulić. Da se učenicima Vanjino gostovanje dopalo, dokaz je veliki broj pitanja koje su imali za književnika po završetku oficijelnog dela druženja.

Foto: Promo

MasterCard kartica "Eurobank Direktna Veliko srce" je kreditna kartica, koja ima dodatnu humanitarnu vrednost. Svaki put kada ovom karticom nešto platite ili podignete novac na bankomatu, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u srednje škole širom Srbije. Ta sredstva namenjena su za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta.

Kontinuiranim korišćenjem "Eurobank Direktna Veliko srce" kreditne kartice doprinosimo važnom humanom cilju – opremanju i modernizaciji srednjih škola u Srbiji.

Izvor: Promo
Foto: Promo

borDirektno Veliko srceEurobankEurobank DirektnaEurobank Direktna Veliko srceEurobanka