Kako da vam seks uvek bude odličan

U prvim danima ciklusa osećaćete se zavodljivo i raspoloženo jer raste nivo oksitocina, estrogena i testosterona.

Klitoris je u ovom periodu osetljiviji pa ćete više da uživate, ali i lakše da se uzbudite.

Zahvaljujući estrogenu, sva čula su pojačana pa će poljupci biti intenzivniji, a partner privlačniji nego u ostalim danima ciklusa.

Zahvaljujući delovanju hormona, u prvih pet dana ciklusa bićete i kreativniji u krevetu.

Kreativnost za sobom povlači i kompetitivnost, pa ćete dobiti volju da pokorite svog muškarca.

Ako učestvujete u nekoj seksi igrici, nivo testosterona porašće za 49 odsto prema studiji objavljenoj u "The Journal Evolution and Human Behavior".

Od devetog do 14. dana ciklusa, posebno će rasti hormoni estrogen i testosteron, zbog čega ćete biti raspoloženi za flert.

Probajte da se orijentišete na svog partnera, jer studije pokazuju da u ovom periodu žene čak 160 odsto više gledaju druge muškarce.

Dobra vest je da u ovom periodu žene češće iniciraju seks pa se prepustite i uživajte. Sledećih nekoliko dana osećaće se dobro, ali ćete zbog hormona biti posebno osetljivi ako primetite da je partner pogledao drugu, makar to bila i glumica na filmskom platnu.

Oko 21. dana ciklusa, dobićete želju da više vremena provodite u kuhinji i kuvaćete svom dragom ukusnu večeru. Progesteron je u vama probudio apetit i na pamet vam padaju recepti za slatka i ukusna jela.

Zapravo hormoni od vas traže da se pripremite za trudnoću ako ste pokušavali da zatrudnite za vreme ovulacije. Da biste uspeli da zatrudnite, telo mora da ima i masnog tkiva, a hormoni se brinu za to.

Od 23. do 24. dana, događa se neizbežno - PMS. Do 28. dana, hormoni će vas učiniti naročito tužnim ili razdražljivim.

Ako nemate onaj osećaj da ne izgledate kako biste hteli ili vam se ne čini da vam je stomak posebno nadut, izvucite seksi komade odeće i pokažite malo dekoltea. Napetosti uzrokovane PMS-om rešite se seksom.

I ne brinite zbog malo većeg staomaka, jer je jedna studija pokazala da su u ovim danima muškarci za vreme seksa fokusirani na lice.

Istraživanje na univerzitetu Mičigen pokazalo je da su žene u ovom delu ciklusa razdražljive pa nemojte, na primer, da idete na depilaciju jer će vas boleti više nego inače.

Izvor: 24sata