Varda: Krivo mi je zbog poraza zbog mladih igrača

"Kako čovek da se oseća posle izgubljenog finala? Krivo mi je jer je bila prilično otvorena utakmica. Imali smo i mi šansu. Žao mi je zbog te prve četvrtine, u kojoj smo napravili veliku razliku, ali smo pali u drugoj. Tim je jako mlad i ovo je veliko iskustvo za njih, ali je gre'ota što u prvom finalu za sve njih nisu uzeli kup. Idemo dalje, sezona traje još tri-četiri meseca", rekao je Varda.

Mega je izgubila od Crvene zvezde 80:81, a u finišu je imala šut za pobedu. Varda je u finišu dva puta šutirao trojke.

"Pokušao sam da preuzmem odgovornost. Imao sam dobar osećaj, tako sam se lepo osećao i verovao sam da će i ova poslednja da uđe. Ali, nije. Jednostavno, to je sport", rekao je snažni centar.

Vardu su navijači vređali i gađali ga raznim predmetima u toku meča, a on im je odgovarao, a ponekad i provocirao reakcije.

"Ma, to je jednostavno bila mala igra da skinem pritisak sa ovih mladih igrača. To je bio deo moje taktike, samo moje, ni trenera, ni bilo koga. Žao mi je što nismo uspeli da pobedimo", rekao je Varda.

Mladi centar Nikola Jokić kazao je da je tim propustio veliku šansu.

"Ovo je propuštena šansa. Bili smo potpuno ravnopravni, a u pojedinim trenucima čak i mnogo bolji od Zvezde, ali nismo uspeli...Nije u pitanju mladost, nego...ne znam, valjda žar.
Propustili smo veliku šansu, ali idemo dalje. Mnogo, mnogo, mnogo će nam značiti ova utakmica za dalje. Protiv Cibone smo takođe odigrali neizvesnu utakmicu, ali valjda će treća da bude sreća",
rekao je Jokić.

Beta

kk crvena zvezdakk mega vizurakošarkaratko varda