Tetka male Une: Srbijo, pomozi da Una ozdravi

Ivana Mateković potvrdila je za "Blic" da svih 80.000 evra za operaciju još nije prikupljeno, a koliko se tačno novca nalazi na računu, znaće u toku dana, kada stigne informacija iz banke.

- Zahvalni smo svim ljudima koji su pomogli. Srbija je ponovo pokazala da ima veliko srce. Ipak, u ovom trenutku ne možemo biti srećni. Uplašeni smo. Una je mali borac, ali dokle će moći da izdrži? Akcija se nastavlja. Ljudi, molim vas, ostanite uz nas, pomozite našoj devojčici - moli tetka Ivana. 

Gde možete uplatiti pomoć
Dinarski račun: 205-9011005219862-38
Devizni račun: 9031019889411 RS 35205903101988941194
SMS 2205 (TELENOR, MTS, VIP) Cena poruke 100 dinara

Prema pisanju nekih medija, iznos od 80.000 evra, koji nedostaje za transplantaciju koštane srži male Une Savić, jeste uplaćen juče na račun bolnice!

Čovek, koji je izrazio čvrstu želju da ostane anoniman, a koji je kompletnu sumu novca izdvojio za Unino lečenje, uplatu je izvršio u toku jučerašnjeg dana. Unini roditelji obavešteni su o ovoj uplati, ali su još uvek u iščekivanju da novac legne na račun.

- Jutros je moj suprug proverio račun bolnice. Još uvek nije legla ta suma, ali su nam u bolnici rekli da je to normalno i da mora da se čeka dva dana kako bi se novac proknjižio, zbog valute. Ne može da bude vidljiv na računu pre sutra. Finansije u bolnici rade do 14 časova, tako da će nam ujutro biti poznato stanje na računu. Ono što su nam rekli jeste da je juče na račun leglo 350 evra - priča Unina majka Sandra.

Ona i Saša, kao i cela porodica, zahvalni su ljudima dobre volje koji pomažu njihovom detetu, i nadaju se da će sve biti kako treba.

- Hvala svima, ne znam šta drugo da kažem. Hvala svima koji pomažu našoj Uni. Teško nam je, ali nas tek posle transplatacije čeka težak period - dodaje Sandra koja će sa Unom u bolnici u Nemačkoj, nakon transplatacije, boraviti još oko tri meseca, te će im višak novca, preko sume potrebne za transplataciju, sigurno biti potreban za Unin tromesečni boravak u bolnici u Nemačkoj.

Posle transplatacije, Unu narednih pet godina čekaju redovne kontrole.

U toku jučerašnjeg dana za Unu je novac uplatio veliki broj ljudi, među kojima su i pojedine javne ličnosti, političari, fudbaler Miloš Ninković...

Novac od SMS poruka porodica Savić dobiće tek na kraju meseca, zbog redovne procedure.

Kako saznajemo, određene osobe, pojedine iz javnog života, kao i jedan šeik, obećavali su da će pomoći porodici Savić. Do većih uplata nije došlo.

- Mnogi su nam obećavali, zato i jesmo u strahu... Više ni u šta nismo sigurni - rekla nam je Sandra.

Izvor: Pressonline , Blic
Foto: Printskirn YouTube

humanitarna akcijauna savic