Za nedelju, 16. avgust 2009. godine

BEOGRAD, 16. avgusta 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pišu o malverzacijama u Kolubari, padu cena poslovnog prostora u Beogradu i najavljenoj izgradnji neprofitnih stanova.

BLIC - "U EPS-u ćute, a izgubili milijarde", o malverzacijama u Kolubari. "Ova Vlada je nesposobna za reforme", kaže za list profesorka javnih finansija Milica Bisić. "Bakarno doba je počelo na Belovodama", piše list o arheološkom otkriću kod Petrovca na Mlavi.

VEČERNJE NOVOSTI - "Hleb naš je nedopečen", list istražuje kvalitet hleba u Srbiji. "Neće biti cepanja Srbije", kaže ministar za ljudska prava Svetozar Čiplić. O državnim arhivama u tekstu "Tajne ubistava u - podrumima". "Ključevi su kod države", o izgradnji neprofitnih stanova.

POLITIKA - "Besparica ispraznila poslovni prostor", piše list o sve češćem odustajanju zakupaca od lokala. "Radio-signal zamenjuje slobodu kretanja", piše list o medijskom prostoru na Kosovu. "Tri medalje za srpske matematičare", piše list o uspesima matematičara u Plovdivu.

PRES - O akciji MUP-a protiv lažnih lekara u tekstu "Obračun države sa nadrilekarima". "U Hrvatskoj se od 1948. nije rodio nije rodio nijedan Srbin", piše list. "Dražu Mihailovića treba sahraniti u Beogradu", kaže za list supruga lidera Srpskog pokreta obnove Danica Drašković.

dž/dar