9 totalno "uvrnutih" trikova za lepotu koji stvarno deluju

Iz mora takvih saveta Beutyhigh portal, a prenosi Haber.ba izvukao je 10 onih koji zaista deluju i pomažu. Evo koji su to.

1. Maskara
Ako vas "ljute" te crne mrlje od maskare koje se preslikaju na kožu, držite plastičnu kašiku s udubljenjem prema dole kada nanosite maskaru na trepavice, pa će se višak otisnuti na kašiku, a ne na kožu.

2. Natečene oči

Smanjite natečenost očiju tako što ćete da ogulite krompir, prepolovite ga na pola i stavite na oči 10 minuta. Krompir će ih ohladiti i otok će se smanjiti.

3. Celulit
Primetili ste da vam se pojavio celulit? Upotrebite kafu kao piling. Kofein će stimulisati ćelije kože i rešiti vas mrtvih ćelija.

4. Kosa

Hitno vam je potrebna dubinska, hidratantna nega? Pravac frižider. Uzmite maonez i stavite na kosu. Držite 20 minuta, a za još bolje dejstvo, tako namazanu kosu malo sušite fenom.

5. Lak za nokte
Ako se u vašem laku za nokte pojavljuju mehurići to može da znači da ga čuvate na pretoplom mestu. Lakove za nokte čuvajte u frižideru, pa će se i oni ravnomernije i bez mehurića osušiti na vašim noktima.

6. Nakon vežbanja
Crveni ste u licu još dugo nakon vežbanja? Ako želite da se toga rešiti, nakon treninga uzmite antihistaminik pa će se većina crvenila povući.

7. Žuljevi od novih cipela
Ako želite da se osigurate da ne dobijete žuljeve od novih cipela, na područja na koja inače dobijete žuljeve namažite vazelinom.

8. Skidanje laka sa šljokicama
Ovo može biti prava noćna mora. Ruke su vam pune šljokica, posle ih nalazite i na licu i odeći. Kako biste se rešili "ove muke" natopite vatu s ostranjivačem laka, stavite na nokat i prst zamotajte na par minuta u foliju. Nakon toga maknite vatu i videćete da su sve školjice samo skliznule s nokta.

9. Brzo osušite lak za nokte
Ako ste u žurbi i ne moćete čekati da se lak na noktima osuši, uronite prste u hladnu vodu na 3 minuta. Kada ih izvadite iz vode, lak će biti suv.

Foto: yayimages

celulitlepotamaskaratrikovižuljevi