MONSTRUOZNO: Zazidao žive mačiće, komšije ih spasle

- Predsednik Skupštine stanara Radomir Mrakić zatvorio je otvor gromobrana i ostavio četiri mace unutra da uginu bez vode i hrane. Tu se omacila mačka koja je otrovana, pa smo preuzeli brigu o mačićima, a otvor im je ostao jedini zaklon od pasa kojih ovde ima mnogo. Mrakić je znao da su unutra mace, ali govorio je kako će da im otvori izlas s druge strane koja je odavno zabetonirana. Odlučio sam da pokidam lim da bih spasao mačiće - kaže Beli.

Beli se od jutros dva puta obratio Komunalnoj policiji koja nije izašla na teren. Zatim je pozvao redovnu policiju koja je došla oko 14 sati, a potom je stigla i tužiteljka koja je rekla da nema osnova za pokretanje krivične prijave za mučenje životinja.

- Policajac je pokušavao da objasni tužiteljki da osnova ima, ali bezuspešno. Preostaje nam da pokrenemo privatnu tužbu, o čemu ćemo razmisliti - kaže Beli.

- I nama su mace na teretu, ali žao mi je, to su živa bića. Sada ih hranim, kao što sam hranila i njihovu mamu koja je pre nedelju dana otrovana - priča Danica.

Mačići su sada dobro, imaju hranu i vodu, ali su uplašeni od današnjih zvukova bušilice i majstora, pa su naši reporteri uspeli samo da nakratko ugledaju njihove oči kako svetle iz mraka u otvoru gromobrana.

Pokušali smo da razgovaramo i sa predsednikom Skupštine stanara Radomirom Mrakićem, ali on nije odgovarao na naše pozive preko interfona.

Izvor: Blic

ma?i?imonstrummučenje