MUČE JE KAO ŽIVOTINJU: Kroz ovo životinje prolaze zarad naše lepote!

Devojku su vezali, hranili silom i ubrizgavali joj kozmetičke preparate u izlogu koji je gledao na ulicu, i to sve kao deo vrlo glasnog protesta protiv testiranja proizvoda na životinjama. Žaklin Trejd je mučena pred hiljadama užasnutih kupaca kako bi podigla svest i stavila tačku na mučenje životinja.

Ova 24-vorogodišnjakinja je izdržala 10 sati eksperimentisanja koje je uključilo brijanje glave, ubrizgavanje hemikalija u oči, a što je inače deo standardnog procesa testiranja za kozmetiku Lush. Eksperiment se održao u Lush prodavnici, u ulici Regent, u jednoj od najprometnijih ulica Londona.

Na Žaklininom licu se vidi užas i strah u trenucima kada su je privezali za klupu i nasilno joj otvorili i raširili usta sa dve metalne kuke, dok joj je muškarac u belom mantilu nasilno gurao hranu u usta dok nije počela da se davi i gotovo povraća. Umetnicu su boli i brojnim iglama, gulili joj kožu i mazali joj losione i kreme preko lica.

Prolaznici su bili u potpunom šoku kada su videli Žaklin, studenta univerziteta Oxford Brookes University, kojoj su nasilno obrijali pola glave. Ovaj prestrašni spektakl je ciljao da pokaže okrutnost ponašanja prema životinjama tokom testiranja kozmetike i da podigne svest o tome da je ovakva vrsta testiranja i dalje uobičajena.

KompanijaLush Cosmetics i Internacionalno društvo za Humanost (TheHumane Society International) su se udružili u borbi za ukidanje testiranja nad životinjama.

Menadžer kampanje Lush, Tamsin Omond je rekao: ‘’Ironija je u tome što bi se policija ovde pojavila kroz par minuta da je u izlogu bio pas. Ali, negde u svetu, ovakva vrsta mučenja se životinjama dešava na svakih par sekundi. Razlika je što se o tome često ne govori, i radi se tajno. Moramo da podsetimo ljude šta se, zapravo, dešava.’’

Izvor: Artfido

eksperimentmučenježivotinje