Vučić se danas sastaje sa Putinom

Kako je saopšteno iz Kremlja, tokom sastanka Putin i Vučić će razgovarati o perspektivama daljeg jačanja političkog dijaloga Rusije i Srbije. Planirano je, takođe, i da se razmotre pitanja u vezi sa bilateralnom i trgovinsko-ekonomskom saradnjom, u prvom redu u oblasti energetike, jačanja kulturno-humanitarnih veza i saradnje u sferi međunarodne politike.

Sa srpske strane sastanku su prisustvovali ministar energetike Aleksandar Antić, ministar privrede Dušan Vujović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Vučić je posle sastanka izjavio da Srbija želi da postane deo EU, ali da ne želi da narušava odnose sa Rusijom, kao i da su sva pitanja oko Južnog toka razrešena i da se uskoro može očekivati potpisivanje jednog dokumenta koji će to i ozvaničiti.

- Nikad nisam skrivao da Srbija želi da postane deo EU, ali Srbija ne želi da u teškom trenutku narušava dobre, najbolje prijateljske odnose sa Rusijom - rekao je srpski premijer.

Medvedev je rekao da je Južni tok prioritetan projekat, za Evropu i za Srbiju i da će realizacija tog projekta označavati i podizanje nivoa saradnje Rusije sa Srbijom na novi nivo. Dodao je i da ne sme biti politizovan. Kako je naveo, to označava i partnerski pristup dve zemlje u tom poslu.

Vučić je precizirao da "smo mi imali imala četiri molbe i da nam se na sve četiri izašlo u susret i da ostaju samo neki tehnički detalji da se još urede i da se može očekivati da u narednim danima sve bude završeno. Dugački i konstruktivni razgovori su bili oko Južnog toka tokom kojih su sva pitanja rešena, podvukao je premijer Srbije.

izvor: Blic

aleksandar vučićputinsastanak