Srbija ponovo u haosu zbog nevremena!

Naselje Seča Reka u opštini Kosjerić  danas popodne je usled obilnih padavina ponovo poplavljeno, a oko 20 kuća ugroženo.
 
U poslednja tri dana, ovo je drugi put da se reka Seča izlila i da je poplavila to naselje.
 
Usled današnjih padavina i izlivanja reke, nema struje, a poplavljeni su putevi kao i kuće porodica Nikolić i Maksić koje imaju malu decu.
 
Meštani kažu da su ogorčeni na lokalnu vlast, "jer ništa nije uradila od prolećnih poplava kako bi se očistila rečna korita".
 
Arilje je zbog udara groma oko sat vremena bilo bez električne energije.
 
U Užicu, gde je gradski štab za vanredne situacije naredio dežurstva javnim preduzećima zbog najavljenog nevremena, nadležni kažu da je prvi talas prošao bez većih problema.
 
Kiša od popodne neprekidno pada i u Bajinoj Bašti i Priboju.
 
U čitavom užičkom kraju strahuje se da bi nove padavine mogle izazvati rast bujičnih potoka i reka.
 
Jaka kiša je zahvatila i Kragujevac i veći deo centralne Srbije. U Kruševcu je oko 19.30 počelo nevreme praćeno grmljavinom i jakim vetrom.
 
Zbog udara groma u glavnu trafo-stanicu u Dedini, veći deo korisnika ostao je bez električne energije. Ekipe "Elektrodistribucije Kruševac" ubrzano rade na sanaciji kvara.
 
Nešto pre 21 čas jaka kiša praćena grmljavinom zahvatila je i područje Kraljeva i Vrnjačke Banje.
 
Za sat vremena, u Kraljevu je palo oko 15 litara kiše. Prema informacijama Centra za obaveštavanje i uzbunjivanje, do sada nije prijavljena nikakva šteta.
 
Povremeno, u pojedinim delovima grada i okoline nestajala je struja.
 
Na teritoriji Jagodine i Ćuprije slaba kiša sa jakom grmljavinom počela je oko 21 čas i trajala tridesetak minuta. Prema informacijama Centra za obaveštavanje, od vatrogasaca i policije nije bilo prijava o posledicama od kiše i gromova.

U Valjevu je večeras palo oko 54 litra kiše po kvadratnom metru, a oluja je izazvala probleme u snabdevanju električnom energijom.
 
Nevreme je počelo oko 19.00 sati, a zbog velike grmljavine iz sistema je "ispala" velika trafostanica na Boričevcu, pa je dobar deo grada bio bez struje. Udari groma oštetili su i pojedine dalekovode za seosko područje opštine.
 
Vatrogasci su intervenisali u gašenju jednog požara, a prema rečima dežurnog u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu bilo je dosta poziva za ispumpavanje vode iz stambenih i poslovnih prostorija koje su zbog jakog pljuska poplavljene.
 
U pojedinim delovima grada bilo je problema u funkcionisanju saobraćaja zbog toga što kišna kanalizacija nije mogla da primi svu vodu koja se izlila na grad.
 
Dejstvovale su protivgradne stanice na području Šapca, Bogatića i Obrenovca.

Kroz centar Loznice teče bujica jer se izlila rijeka Štira, bez struje su mnoge zgrade u centru grada, a voda je ušla u zdanje Medicine rada u Domu zdravlja odakle je evakusano osoblje.
 
Centar grada je pod vodom, od centralnog gradskog trga do susjednih ulica, a pod vodom je i Elektrodistribucija, prenosi mediji u Srbiji.
 
U Loznici je od 16.00 do 20.00 časova palo 47 litara kiše po metru kvadratnom, a kiša i večeras pada nesmanjenim intenzitetom. Do 20.00 časova ulicama su se kretala vozila, ali pošto se bujica širila saobraćaj više nije bio moguć.
 
Zbog velikih padavina bujice su i na delu puta do Banje Koviljače, pa se umjesto tim drumom može doći obilaznim putem.

Izvor: Blic

kišakosjerićloznicanevreme