To je naša budućnost: Ima samo 15, a već je šef bande u Čačku!

Ovaj tinejdžer (15) koji godinama teroriše vršnjake u subotu na centralnom trgu u Čačku nožem je izbo dvojicu mladića. Maloletni S. N. je predvodio grupu vršnjaka koji su napali dvojicu mladića u trenutku kada je gradski trg bio prepun prolaznika. Osim S. N., uhapšen je i njegov saučesnik (16), koji se tereti za učešće u tuči. Za ostalim banditima policija traga.

Incident je pokrenuo maloletnik koji se na trgu sporečkao sa R. O. i A. Z. Kada su ga njih dvojica pojurila, on je pobegao u obližnju prodavnicu sportske opreme odakle je mobilnim telefonom pozvao drugove.

"Ubrzo na trg su uletela sedmorica-osmorica dečaka. Odmah su napali R. O. i A. Z. Izbila je žestoka tuča. Začuo se jauk, pa su se svi razbežali, a na betonu je u lokvi krvi ostao da leži jedan od napadnutih momaka"
, navodi očevidac napada.

Vozilom Hitne pomoći, R. O. je sa ubodima u stomak i grudi prevezen na odeljenje intenzivne nege čačanske bolnice. Lekari navode da i pored teških povreda, mladićev život nije u opasnosti. Njegov drug A. Z. je pušten na kućno lečenje sa posekotinama po licu.

Maloletni S. N. je odranije poznat kao problematičan dečak. Međutim, nikada nije uhapšen. Iako je već napunio 14 godina, kada je postao krivično odgovoran, nije dobio nijednu policijsku prijavu zbog krađa ili nasilničkog ponašanja.

Roditelji učenika škole "Dr Dragiša Mišović" koju je S. N. nedavno završio, mislili su da će odahnuti kada problematični dečak pređe u srednjoškolce.

"On je tokom odmora nastavio da dolazi u svoju staru školu i da maltretira decu. Neverovatno je da niko dosad nije reagovao"
, kaže Milena Stević, majka jednog od đaka iz "Dr Dragiša Mišović".

Dok je pohađao Osnovnu školu "Dr Dragiša Mišović", otimao je novac od drugih đaka, maltretirao ih i prisiljavao da kradu za njega. Sa sobom je uvek nosio nož ili neki bodež. Ima veliki broj sledbenika i u svakom trenutku je mogao da okupi bandu vršnjaka spremnih za obračun. Iako je cela banda tek završili ili još ide u osnovnu školu, većina je istetovirana, a skloni su alkoholu i drogama. Čačani objašnjavaju da grupa S. N. ne preza ni od čega, pa ni od krađa usred dana.

Direktor OŠ "Dr Dragiša Mišović" Stana Šipetić kaže da je S. N. dok je bio njihov đak često pravio probleme koji su prevazilazili obične nestašluke.

"Dobijao je ukore zbog neopravdanih izostanaka i nekorektnog odnosa prema nastavnicima, ali je najveće probleme pravio van školskog dvorišta. Policija je u nekoliko navrata dolazila i interesovala se za S. N.", objašnjava direktorka.

I pored permanentnog incidentnog ponašanja, Centar za socijalni rad u Čačku, kako saznajemo, nije mu izrekao čak ni meru pojačanog nadzora.

"Oko pola pet su došli u prodavnicu i počeli da se došaptavaju, a jedan od njih je pokušao da me zagovara. Videla sam da su ukrali nekoliko stvari, a kada sam ih upozorila da to ne rade, izvadili su na mene šrafciger. Zaledila sam se od straha. Jedan od lopova je bio S. N."
, priča Marija Zorić, radnica u prodavnici u blizini škole "Filip Filipović".

Na Fejsbuku je nedavno osvanula fotografija na kojoj grupa maloletnika u maskirnim uniformama drži automatske puške "kalašnjikov", a među njima je i S. N. (drugi zdesna u gornjem redu, sa najviše podignuta tri prsta).

Izvor: Blic

bandačačakkalašnjikovmaloletnik