Damir Dokić ponovo osuđen na 15 meseci zatvora

BEOGRAD, 24. septembra 2009. (Beta) - Otac teniserke Jelene Dokić, Damir Dokić, osuđen je u četvrtak na 15 meseci zatvora na ponovljenom suđenju pred Opštinskim sudom u Rumi zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije u Srbiji Kler Birgin i nedozvoljenog držanja oružja.

Dokić je 11. juna osuđen na istu kaznu zbog ugrožavanja bezbednosti, ali je Okružni sud u Sremskoj Mitrovici krajem avgusta poništio tu presudu Okružnog suda u Rumi i naložio ponovno suđenje.

Advokatica Bosiljka Đukić, koja zastupa Dokića, rekla je agenciji Beta da je na današnjem ponovljenom suđenju promenjena kvalifikacija krivičnog dela u poređenju sa prvim suđenjem, pa je Dokić osuđen za ugrožavanje bezbednosti više ljudi, a ne jedne osobe kao na prvom suđenju.

Dokić je osuđen na 10 meseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti više osoba i na sedam meseci zatvora zbog nelegalnog držanja oružja, ali pošto jedinstvena kazna ne sme da dosegne zbir svih kazni, njemu je izrečena jedinstvena kazna od 15 meseci zatvora, objasnila je advokatica.