Testirajte se i otkrijte šta mašta govori o vašoj ličnosti!

Zamislite ovo: Putujete pustinjom na kamili i iznenada ugledate – kocku!
Kako ta kocka izgleda?
Polako čitajte ovaj tekst koji vas vodi kroz vašu maštu i razmislite o tome šta vidite.
Poželjno je da se koncentrišete na to kako se osećate dok gledate kocku i ostale stvari koje su u testu, ne isključivo na njihov izgled. Što više detalja primetite, to će test biti detaljniji.
Na primer, možda ćete zamisliti kocku određene boje jer vam ta boja uliva osećaj smirenosti.
Neko drugi će zamisliti kocku druge boje, koja će njemu ulivati mir. Iako će dva čoveka zamisliti dve različite kocke, interpretacija će biti ista – ta kocka za njih predstavlja mir.
Poželjno je i da je nacrtate.

1. ZAMISLITE KOCKU…

Koliko je velika kocka? Koje je boje? Koliko je kocka udaljena od vas? Je li jasno vidljiva? Vidite li njenu unutrašnjost? Koliko je kocka velika u poređenju s pustinjom? Koji je promer?

2. VIDITE MERDEVINE…

Koje su boje merdevine? Od čega su napravljene? Koja je udaljenost između njih i kocke? Jesu li merdevine naslonjene na kocku?

3. VIDITE KONJA…

Koja je udaljenost između kocke i konja? Koje je boje konj? Kakav utisak ostavlja na vas? Je li konj vezan? Ima li sedlo?

4. TU JE I CVET ILI CVEĆE…

Koliko cveća vidite? Gde se cvet/cveće nalazi? Koje je boje?

Šta osećate kad vidite cveće?

5. DOLAZI OLUJA…

Na kojoj je udaljenosti oluja od kocke? Je li to velika ili mala oluja? Kako izgleda? Prolazi li ili se zadržava?

Objašnjenja testa

Kocka:
Kocka predstavlja vas. Ono što mislite o kocki refleksija je vašeg mišljenja o sebi.
Na primer, možda ćete zamisliti kocku načinjenu od žutog kamenja. Žuta pruža osećaj topline, a kamen ostavlja utisak snage. To znači da sebe vidite kao jaku i toplu osobu.
Udaljenost između vas i kocke predstavlja razumevanje sebe. Ako je kocka daleko, to znači da se ne poznajete dovoljno. Ako je kocka vidljiva, znači da dopuštate ljudima da vam se približe i da vas upoznaju.
Dimenzije kocke prema pustinji pokazuju šta mislite o sebi. Što je kocka veća u odnosu na pustinju, to je veći i ego. Manje dimenzije znače da ne vidite samo sebe i da ste nesebični.

Merdevine:
Merdevine predstavljaju prijatelje. Ako se nslanjaju na kocku, znači da se vaši prijatelji oslanjaju na vas. Podupiru li merdevine kocku, znači da zavisite od prijatelja. Udaljenost između merdevina i kocke otkriva koliko ste bliski s prijateljima. Ono što mislite o merdevina refleksija je onoga što mislite o prijateljima, uključujući i boju kao i građu merdevina.

Konj:
Konj je vaš partner. Ako se nalazi blizu kocki, znači da ste vrlo bliski. Ako je konj vezan ili ima sedlo, volite da kontrolišete partnera. Kao i pre, vaš utisak o konju refleksija je vašeg mišljenja o partneru.

Cveće:
Odraz je vašeg potomstva (ako ga imate). Ako je cveće blizu kocke, i vi ste vrlo bliski sa svojom decom.

Oluja:
Ona je prepreka u životu. Ako je oluja blizu kocke, teška razdoblja su česta. Ako je je mala, to znači da su prepreke u vašem životu takođe manje.

Ako vas je “pogodilo”, ovaj zanimljivi test podijelite dalje…
Izvor: portaloko

maštanjetest ličnosti