Da li se u vašem najboljem prijatelju krije ljubav za sva vremena?

Prijatelji su jako važni za dug i srećan život. A šta ako se prijatelj i životni partner kriju u istoj osobi?

Veza zasnovana na prijateljstvu može i te kako biti pun pogodak za vas, a i naučne studije idu u prilog tome. Takođe, ljubavne partnere bi trebalo upoznavati na isti način kao i prijatelje.

Ali, kako prepoznati da odnos između dvoje prijatelja prelazi granicu naklonosti i ulazi u zonu “ljubavi”? Najbitnije je ne istrčavati se. Iako osetite da se nešto promenilo u vašem prijateljskom odnosu, dozvolite da i druga strana pokrene tu temu.

Leptirići u stomaku, želja da provodite vreme s njim mnogo češće nego što je to slučaj s prijateljima, crvenilo obraza kada se sretnete… Sve su to pokazatelji da vaš odnos treba da pređe na sledeći nivo.

Ako vidite da se samo kod vas nešto menja, onda je bolje ćutati, kako se ne bi dogodilo da vam baš taj najbolji prijatelj sruši snove i slomi srce koje je već poprilično ludo za njim, a šta ste onda uradili Izgubili prijatelja, još ste zaradili slomljeno srce.

Ako ste sasvim sigurni da je baš vaš prijatelj “taj” i da i on vama pokazuje dodatnu pažnju i uvek je tu kad god zatrebate, možete dogovoriti sastanak. Neki će novo poglavlje svoje priče započeti poljupcem, drugi razgovorom, dok će treći još malo igrati verbalne igrice. I ma koliko vam neprijatno bilo, iskustvo pokazuje da su rezultati vredni toga.

Samo hrabro, ali pametno!

Izvor: 24sata.hr/nadlanu

ljubavnajbolji prijatelj