KUME GDE SI? Toma i Šešelj se izbegavali na liturgiji u hramu! (VIDEO)

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril i patrijarh srpski Irinej, uz arhijereje, sveštenstvo i đakone Ruske pravoslavne crkve i Srpske pravoslavne crkve, služili su juče zajedničku liturgiju u Hramu Svetog Save na Vračaru, kojoj su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i lider SRS Vojislav Šešelj, koji je nakon 12 godina u sredu iz Sheveningena pušten na privremenu slobodu.

Do susreta dvojice bivših saboraca i kumova, ipak, nije došlo. Šešelj se u hramu na Vračaru zadržao svega 15 minuta, a nije uspeo da se pozdravi i razgovara sa ruskim patrijarhom, zbog čega je, kako saznajemo iz više izvora, u stvari i došao na liturgiju.

Nisu videli Nikolića

- Samo idiot može tako nešto da priča. Svi bi valjda trebali da znaju da sa patrijarhom sve Rusije ne može da se susreće u mimohodu u hramu. Vojislav bi se sastao sa njim da je postojao dogovor da se susretnu - tvrdi zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović, koji je sa Šešeljem bio u Hramu Svetog Save.
- Nismo videli Nikolića. Došli smo na liturgiju da ispoštujemo služenje i praznik. Zadržali smo se kratko jer smo imali drugih obaveza - kazao je Šarović i na pitanje da li je Šešelj s namerom izbegavao Nikolića, uzvratio da je „rekao sve što je imao“.

400 operativaca čuvalo Tomu?

- Šešelj je imao plan da izazove neki incident, da isprovocira Nikolića. Njegovi su čak predlagali da ponesu jaja i da ga gađaju. Ipak, i Toma je bio spremna na sva moguća iznenađenja, pa ga je obezbeđivalo čak 400 operativaca. Oni su u civilu bili raspoređeni po celom Hramu, ali i oko njega. Dakle, nije bilo nikakve šanse da Šešelj ostvari svoje namere - kaže izvor iz bezbednosnih struktura.

Nisu videli Šešelja

Liturgiji su prisustvovali i Nikolićevi savetnici, kao i ministri pravde i za vanredne situacije Nikola Selaković i Velimir Ilić.

- Bilo je veličanstveno. Prepuno ljudi. Ja sam bila iza predsednika i nisam videla Šešelja - kazala je Nikolićeva savetnica Stanislava Pak.


Izvor: kurir/alo

liturgijatomislav nikolićvojislav šešelj