SKANDAL Kad Šešelj TVITUJE, to izgleda ovako!

Tomislav Nikolić je počeo da šepa, a ako ga neko od vas vidi ovih dana, recite mu da su Tito i Đinđić pred smrt imali problema sa nogom.

Ovim skandaloznim tvitom lider SRS Vojilav Šešelj obratio se svojim pratiocima na društvenoj mreži Ttviter, aludirajući na to da su i nekadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito i pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić pred smrt, odnosno ubistvo, šepali.
U SRS je "Blicu" potvrđeno da se radi o autentičnom tviter nalogu Vojislava Šešelja. Ovaj tvit je imao i nekolicinu komentara, od kojih su neki bili ohrabrujući i odobravajući, dok su pojedinci osudili ove, u najmanju ruku, neumesne reči.

Profesor FPN Zoran Stojiljković kaže za "Blic" da ovakav komentar jeste za osudu.

- Ovakav sadržaj je u režimu političkih pretnji. Takođe, možda u ovome Šešelj vidi način da dođe do publiciteta - kaže Stojiljković.

On navodi da ovakva izjava govori i o tome da se Šešelj u međuvremenu nije promenio, već da se vratio svojoj staroj praksi.

Politički analitičar Dragoljub Anđelković kaže za "Blic" da su ovakve stvari za osudu, bez obzira na to što se uklapaju u Šešeljev stil. On ističe da ovakve izjave nisu iznenađenje od Šešelja, od koga se ne može očekivati da posle toliko godina provedenih u Hagu naprasno postane drugačiji.

- Ovo izlazi iz svih okvira političke kulture i normalnog političkog ponašanja. Srbija je za sve te godine koliko je on bio u Hagu kao društvo ipak evoluirala, a on je taj period propustio - kaže Anđelković.

izvor: blic

twittervojislav šešelj