Nova pobeda Radničkog, Nikolić prezadovoljan

KRAGUJEVAC, 13. oktobra 2009. (Beta) - Košarkaši kragujevačkog Radničkog pobedili su na svom terenu Zadar sa 72:69 (15:23, 16:10, 22:19, 19:17) u drugom kolu Jadranske lige i tako zabeležili drugi trijumf u takmičenju.

Novi kragujevački klub, koji je u prestonicu Šumadije došao pred početak sezone iz Vršca, pobedio je u prvom kolu još jednog velikog favorita, Hemofarm.

Najefikasniji u pobedničkom timu, kome je ovo bila prva utakmica na domaćem terenu, bili su Danilo Mijatović sa 18, Dragan Milosavljević sa 16 i Marko Brkić sa 15 poena.

Zadar su predvodili Tomislav Ružić sa 17 i Marko Car sa 15 poena.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je novinarima posle meča da je prezadovoljan početkom takmičenja, jer je njegov tim pobedio dva tima iz vrha tabele.

"Nisam očekivao da ćemo zaigrati u ovakvom ritmu i pobediti ekipe iz vrha tabele, jer se ekipa, u principu, bori za opstanak u ligi. Prezadovoljan sam početkom sezone", rekao je Nikolić.

"Radnički je večeras uzeo veliki kolač i pobedio jednu evropsku ekipu kao što je Zadar i trenera kao što je Zmagoslav Sagadin, zbog čega mi je ova pobeda još draža", rekao je Nikolić.

Trener kragujevačke ekipe ocenio je da će Kragujevac biti vruć teren za svakog protivnika u ligi.

"Idemo dalje, nećemo poletati posle dva iznenađenja, treniraćemo sada mirnije. Hvala publici na podršci i korektnom navijanju", dodao je Nikolić.

Prvotimac Milosavljević rekao je da je prva utakmica na domaćem terenu bila vrlo teška.

"Počeli smo prilično nervozno, jer smo prvi put igrali na domaćem terenu i pred novom publikom. Ali, uspeli smo da dobijemo meč jer nas je publika sve vreme nosila. Imali smo večeras problema u skoku i u napadu, ali se na sreću sve dobro završilo", rekao je Milosavljević.

Sagadin je ocenio da je Radnički zasluženo pobedio "u izjednačenoj borbi".

"Košarkaši Radničkog su bili vrlo hrabri i agresivni. Uprkos našem dobrom skoku i ofanzivnom skoku, nismo imali odgovor na agresivnost Radničkog. Slabo smo probijali prvu liniju i teško dolazili do dobrih pozicija za šut", rekao je Sagadin.

"Radnički je zasluženo dobio, ali i da smo mi pobedili ne bi bilo nezaluženo. Utakmica je odigrana u pravoj košarkaškoj atmosferi. Pokazalo se da je ovo vruć teren i nijednom protivniku neće biti lako", dodao je slovenački trener. 

Rezultati drugog kola:

Radnički - Zadar 72:69
FMP - Crvena zvezda 85:81 (p)
Široki - Helios 72:77
Zagreb - Budućnost 80:75

Sreda:

Partizan - Cibona (18.00)
Cedevita - Hemofarm (20.00)
Olimpija - Bosna (20.00)

Tabela: Radnički 2-0, Zagreb 2-0, Helios 2-0, FMP 1-0, Cibona 1-0, Budućnost 1-1, Zadar 1-1, Hemofarm 0-1, Bosna 0-1, Olimpija 0-1, Cedevita 0-1, Široki 0-2, Crvena zvezda 0-2, Partizan 0-0.