Rimini – prestonica italiljanskih letovališta po hit cenama!

Preko agencije Viva Travel na početku sezone možete letovati za samo 235 evra!

Rimini inače važi za centar zabave kako za decu tako i za one malo starije. Za decu ima dosta zabavnih parkova u okolini grada, a za starije je dobar provod zagarantovan na šetalištu pored mora gde se nalazi dosta kafića, restorana, barova i diskoteka. Inače, Rimini je poznat po ljubaznosti Italijana i velikom gostoprimstvu lokalnih stanovnika, koji imaju dobru volju da komuniciraju sa svima iako često imaju više nego skromno poznavanje stranih jezika.

Ukoliko ste se odlučili za odlazak na more autobusom, Viva Travel vam preporučuje Rimini po Last minute ponudama za termine 22.06., 26.06. i 03.07. gde su cene snižene i do 50 evra. Ukoliko niste sigurni gde biste voleli da budete smešteni, preporučujemo vam hotel Brooklyn 3* koji je na samo 50 m od plaže u Rivazzuri ili hotel Palma 3* na oko 100 m od plaže u istom mestu. Oba hotela nude bogat sadržaj, udobnost I uslugu noćenja sa doručkom uz mogućnost da se doplati i večera. Deca do 3 godine ne plaćaju smeštaj dok deca do 6 godina imaju 40% popusta na aranžman.

Rimini je podeljen na nekoliko delova: Marina, San Giuliano, Bellariva, Marebello, Rivazzura, Miramare i Riccione koji su svi odlično povezani sa centrom gradskom prevozom. Pored toga, Rimini je odlično pozicioniran pa je tokom letovanja moguće obići i ostale italijanske gradove – Ravenu, Bolonju i Firencu. Verovatno najveća prednost je blizina mini države San Marino, koji se nalazi na samo 20 km odavde.

Što se tiče hrane, možete da očekujete mnogo testa i manje mesa nego što ste inače navikli. Obavezno probajte piadine, ukusne tortilje punjene svežim porvćem i italijanskom pršutom, ali se pre toga raspitajte gde su najbolje. Cene se su slične kao i kod nas, s tim što čuveni italijanski espreso možete na nekim mestima popiti i za samo 1 evro. Nemojte ni da propustite da probate riblje specijalitete, koji su svuda sveži i ukusni. I naravno, u Italiji obavezno, ali obavezno morate jesti sladoled – takav ukus ćete teško zaboraviti!

Rimini inače ima fenomenalnu peščanu plažu dugačku oko 15km koja je odlično uređena i sve je podređeno turistima: tereni za košarku, odbojku, besplatne knjige, časopisi, teretana, igraonica za decu itd. Voda je prilično plitka što je idealno za letovanje s decom. Na plažama koje su hotelske postoji video nadzor i ljudi su više nego opušteni po pitanju ostavljanja svojih stvari na ležaljkama. Naravno, postoje delovi plaže koji su besplatni i možete slobodno da donesete svoj suncobran i opremu.

Rimini je takođe interesantan kao istorijski i umetnički centar, zbog starorimskih građevina i muzeja. Najlepši utisci su definitivno iz prelepog centra gde je atmosfera na Trgu Kavur skroz mediteranska i prijatna. Ovde se mogu se videti spomenici iz 13, 14, 17. veka, prelepa zdanja Pallazzo Garampi, Pallazzo dell'Arengo, statua pape Paola V, Fontana della Pigna itd. U crkvi San Nicolo nalazi se deo moštiju Svetog Nikole a u istorijskom centru nalazi se i najstariji sačuvani rimski Avgustov slavoluk. Tiberijev most iz 21. godine n. e. vodi na još jedno lepo mesto u Riminiju - Borgo San Giuliano, boemsku četvrt Riminija u kojoj ćete videti prelepe murale, između ostalih scene iz Felinijevih filmova. Felini je inače rođen u Riminiju i videćete da je ceo grad omaž velikom filmskom geniju.

Na kraju, kupovina je još jedan plus za Rimini, pogotovo ako stignete u vreme sniženja a to je generalno mesec avgust. Do tržnog centra imate i besplatni autobus i sve što treba da proverite je vreme polaska i odlaska.

Leto vas zove, a Italija mami!
Vaša www.vivatravel.rs