DIVIMO SE: Milena Dravić je naša heroina za sva vremena

Osim što pripada malobrojnoj glumačkoj aristokratiji zbog koje prosečni filmovi i predstave postaju remek-dela, Milena Dravić je veliki borac koja je spremna da se žrtvuje za druge. Pre osam godina, kada se suočila s velikim zdravstvenim izazovom, nije se prepustila malodušnosti i samosažaljevanju. Upustila se u borbu, iako je nasuprot sebe imala jakog i podmuklog protivnika, rak dojke. Kao mnogo puta dosad, pobedila je.

- Dvadeset četiri dana nakon operacije stala sam na pozorišnu scenu i odigrala predstavu Lari Tompson - tragedija jedne mladosti. Nastavila sam odmah s poslom, nisam htela da se osvrćem na ono kroz šta sam prošla - poverila mi se naša diva.

- Tako mi je bilo lakše, znala sam da samo na taj način mogu dalje. Trebalo je smoći snage. Nisam smela da se sapletem, kako zbog mnogih žena koje se suočavaju sa istim problemom, tako i zbog sebe. Nisam želela ničije sažaljenje, najmanje svoje. Ljudi su skloni da se u takvim situacijama prepuste toj vrsti osećanja misleći da će im tako biti bolje. Najgora varijanta je svojim problemima opterećivati okolinu. Za moje zdravstvene probleme znali su samo moji najbliži, suprug, brat Rade i najintimniji prijatelji. Kolege iz Larija Tompsona bile su uz mene, nisu hteli da skidamo predstavu s repertoara. Dvanaest godina igramo zajedno i tokom tog perioda mnogi od nas su se borili s teškim bolestima. Bili smo jedinstveni i jedni druge podržavali da uspemo.

Za vreme najteže životne drame Milena je imala podršku supruga, takođe velikog glumca i šarmera, Dragana Nikolića.

- Gaga je uvek bio tu, sa mnom je prošao kroz sve faze bolesti i umnogome doprineo da ishod borbe bude pozitivan - otkrila je Milena koja danas pomaže suprugu da se uspešno rehabilutuje posle njegove bolesti.

B. Jakić

dragan nikolićmilena dravić