MODA I MORE: Održan osmi Deichmann Magic night

Osmi po redu Deichmann Magic night održan je u subotu u hotelu Grand Palazzo u Poreču.
Svoju kolekciju atraktivnih cipela za ovu sezonu predstavila je kompanija Deichmann ,a da su cipele ženska slabost odavno je poznato, međutim ovaj događaj je dokazao da se moda visoko kotira i na listi prioriteta naših poznatih muškaraca.

Modele obuće Deichmann za predstojeću sezonu predstavili su Nigor,Stefan Buzurović,Danijela Jankov,Irina Kruška,Katarina Lazarević,Maja Manojlovic,Bata Spasojević,ali i najpoznatije manekenke stare Jugoslavije Ljiljana Perović i Tamara Bakić.

Voditeljke Nina Lecić i Ivana Stankovic bile su pravi domaćini ovog događaja koji je svojom pesmom razveselila Alka Vujica svojim novin hitom "Hitna Pomoć".Boris Kosmac pevač i imitator oduševio je medije ali i sve prisutne svojom imitacijom Tine Tarner.

Nakon revije obuće modne kuće Deichmann, kostime u baroknom i rokoko stilu predstavila je dizajnerka Maja Krsmanović,a nakon programa svi gosti uživali su u muzičkom programu.

Tokom boravka u Poreču ,mediji iz Srbije imai su priliku da upoznaju hedonizam Istre uživajući u poznatoj Istarskoj Malvaziji vinarije Laguna koja pored dobrih vina ima i svoju proizvodnju sireva i maslinovog ulja.

Takođe konoba Pijero je bila domaćin u prezentaciji i degustaciji dobrih istarskih rakija koje se prave od različitih sastojaka koji se gaje u Istri.

Sve prisutne je pozdravio Gradonačelnik Poreča Edi Stifanić,koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog dolaska medija u Poreč i nade da ce ljudi iz Srbije nastaviti da budu dragi gosti ovog primorskog Grada.

Pored mnogih Vip ličnosti veliku pažnju privukao je gost hotela Grand Palazzo Poreč Džej Ramadanovski koji je svojom pesmom uveselio sve prisutne

Grad Poreč

U Poreču se nekad živelo isključivo od zemljoradnje i ribarstva, a danas je turizam glavna delatnost koja pokreće ekonomiju. U današnjem obliku osmislili su ga Rimljani pre dve hiljade godina, nakon što su pokorili starosedeoce Istre.

Grad je najpre bio vojni logor, potom utvrđen grad, da bi prerastao u značajni upravni i gospodarski centar, zvan Colonia Iulia Parentium. Od 1267. godine, pa narednih pola milenijuma,gradom gospodari Venecija, za kojom ostaju najepse palate. Najznačajniji spomenik kulture ostavio nam je Bizant - Eufrazijevu baziliku s biskupijom iz 6.vekaa, koja je 06. decembra 1997. godine uvrštena u Popis svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Zbog svog izvanrednog geografskog položaja, danas je jedan od najjačih turističkih centara u Hrvatskoj. Možemo reći da je od 70-tih godina Poreč metropola hrvatskog turizma. Grad prelepih kulturno-istorisjkih spomenika, primerne hortikulturne uređenosti i čistoće, svakovrsnog smeštaja i bogate ugostiteljsko-turističke ponude, posebno sportsko-rekreacijske, najčešća je meta evropskih turističkih putnika u Hrvatskoj.