Pet namirnica koje čiste telo od nikotina

1. Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem telo gubi peko potrebnu tečnost i organizam brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine vode, vitaminske ili zelenog čaja ispirate nikotin iz tela i pomažete mu da se očisti.

2. Kivi i limun

Osim vode, pušenje iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakcila. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za jednom voćkom kivija dnevno ili pak svako jutro popijte čašu limunade.

3. Spanać i brokoli

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Osim u obliku tablta, folnu kiselinu, ali i spomenute vitamine možete pronaći u spanaću. Brokolu je prepun vitamina C i B5 koji se pojačano gubi pušenjem.

4. Sveža šargarepa

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Želite li da se rešite ove ružne nuspojave pušenja jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Iscedite je u sokovniku pomešanu s jabukom i limunom ili je naseckajte u salatu.

5. Sok od narandže

Ovaj osvjžavajući napitak hidrira telo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve narandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Izvor: B92

kivilimunnikotinpomorandže