BILA JE LEPA, SLAVNA I USAMLJENA: Fanovi obeležavaju šest godina od smrti Ejmi Vajnhaus!

Ejmi Džejd Vajnhaus rođena je 14. septembra 1983. godine u Londonu, a od malih nogu pokazivala je izuzetan talenat za muziku. Posedovala je karakterističnu boju glasa, a njen muzički žanr predstavlja mešavinu soula, r'n'b i jazz muzike.

Njen debi album "Frank" iz 2003. godine predstavljao je pravo osveženje na svetskoj muzičkoj sceni, dok joj je "Back to Black" nekoliko godina kasnije doneo čak 4 nagrada Grammy. Hitovima "Stronger Than Me", "Rehab" i "Love Is a Losing Game" koji su usledili osvojila je vrhove top-lista širom sveta i postala jedna od najtraženijih pevačica.

Njen mladi život tragično je ugašen na današnji dan 2011. godine. Umrla je usamljena u svom stanu u Londonu, a kao uzrok smrti navodi se trovanje alkoholom.

Njeni verni fanovi u Srbiji pamte njen poslednji koncert na Kalemegdanu, koji je održan samo mesec dana pre njene smrti, gde se nesrećna pevačica pojavila u vidno pripitom stanju.

Ona je samo jedna u nizu poznatih ličnosti koja je izgubila život sa 27 godina i priključila se tragičnom "Klubu 27", gde su, između ostalog, i: Kurt Kobejn, Dženis Džoplin, Džim Morison, Džimi Hendriks i drugi.

Ejmi Vajnhaus je umrla mlada, ali njen lik, delo, pesme i buntovnička duša i dalje predstavljaju inspiraciju za brojne umetnike širom sveta.

Amy in London

A post shared by Patri Mel (@patrimelk) on

A post shared by Adrián YR (@yr_adrian) on

Autor: nadlanu.com/V.A.

divaejmi vajnhaussoul