Ubistvo policajca Zečevića opomena za društvo

BEOGRAD, 4. marta 2010. (Beta) - Policijski sindikat i Nezavisni policijski sindikat Srbije najoštrije su u četvrtak osudili ubistvo njihovog kolege Željka Zečevića iz Tutina, navodeći da je to opomena za društvo i pravosudne organe.

Policijski sindikat Srbije je saopštio da je užasnut ubistvom kolege Željka Zečevića, koji je u sredu uveče oko 19.30, posle intervencije u Ribarićima, u mestu Batrage, nastradao vršeći dužnost.

"To je treći policajac koji je za manje od godinu dana poginuo braneći javni red i mir", ističe sindikat i od državnih organa traži pooštrenje kaznene politike i da osobe koje pucaju u državu budu osuđene na najstrože zatvorske kazne.

Nezavisni policijski sindikat Srbije pozvao je u odvojenom saopštenju sve zaposlene u MUP-u Srbije da u petak, na dan sahrane, tačno u podne iz svih policijskih vozila na terenu uključe sirene na jedan minut i na taj način upute poslednji pozdrav kolegi.

Oba Sindikata su izjavila najdublje saučešće porodici Zečevića koga je sinoć ubio Fahrudin M. (23) tokom privođenja u policijskom vozilu, kada mu je oteo službeni pištolj i ranio ga u leđa, posle čega je iskočio iz vozila i pobegao u nepoznatom pravcu.