TUŽILAŠTVO SE ŽALI: Žapcu ukinut pritvor, dobio nanogicu!

U daljem postupku on će se braniti sa slobode, a određena mu je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor

Više javno tužilaštvo se, međutim, žalilo na ovu sudsku odluku, a Vanraspravno veće će odlučiti da li će je uvažiti ili neće. Tubiću je od 10. novembra 2017. godine pritvor produžavan još dva puta. Apelacioni sud je 2. februara produžio Žapcu boravak iza rešetaka za još dva meseca, ali mu je 8. marta ukinut.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, Tubić je posle hapšenja negirao da je počinio delo za koje se sumnjiči, tvrdeći da sa prebijanjem Miličevića nema nikakve veze i da je tog 7. novembra prošle godine, uveče posle 19 časova, kada je ovaj napadnut, sa jednim poznanikom bio kod advokata. Tada je još izjavio da je on teško bolestan posle ranjavanja pre pet godina, da ima plastične delove u glavi i da u takvom stanju nije mogao da napadne i pretuče Miličevića, niti da učestvuje u organizovanju tuče.

Vlasniku zanatske građevinske radnje "Kondor" su, podsećamo, drvenom letvom nanete višestruke teške povrede, polomljena su mu rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru, jer mu je, kako je pokazala obdukcija, stalo srce.

Izvor: Novosti/Alo.rs

Foto: Goli Zivot TV HAPPY – YouTube/PrintScreen

nanogicaNebojša Tubić Žabacpritvortužbatužilaštvo